Juni 2008

den

TGIF

Vel, så endte vi ut med sikkerhetsbelter da… Ihvertfall inntil videre…
Hehe – Bella og Buffy så ganske morsomme ut med hver sin sele, de satt som prinsesser i baksetet!

Igår sjekket jeg mange bur, men endte ut med ganske så dyre tilbud. Fikk et tilbud på et spesialbur til nesten 7000 kr, men det viste seg at det ikke passet til min bil allikvel.

Bella har slitt litt med valpefurunkler og en del såre poter så i dag har jeg vært å kjøpt nytt fór fra Vom og Hundemat. Fikk tips om å prøve det over en fire ukers periode i første omgang for å sjekke ut om pelsen og huden blir bedre. Blir spennede og se…  Noen andre som har erfaringer med Vom-fór?
Siste: Bella elsket maten og det gjorde Buffy også! Etter å har foret med mer enn en halvpart av en pølse måtte jeg forte meg å ta mer ut av fryser»n!

I dag har vi vært på Nordbytjernet og gått tur i regnværet. Ettersom det ikke var noen andre der lot vi hundene få løpe, gjett om det var stor stas! Vannet er kjempegøy, Bella dykker for å få tak i ballen og Buffy står på hue i sanden og graver. De var så møkkete når vi kom hjem at det bar rett i dusjen på begge to :).

Litt snodig var det når Buffy var tørr igjen – plutselig var nesten all valpepelsen hennes borte! Ikke skjønner jeg når det skjedde, men borte vart nå pelsen, hehe :).

I helgen skal vi på passeringskurs med Bella. Hun er ganske overivrig på andre hunder så i tillegg til all miljøtreningen skal vi lære noen gode metoder for å bli bedre på passeringer. Det er vel ikke gjort over natten, men hun har blitt mye bedre på mange ting etter at vi har satt fokus, så vi gir oss ikke!

torsdag, juni 26, 2008 @ 10:34

Hundebur til bil….

Hjelp…. jeg prøver å finne bur til bilen….

Hehe – ikke så lett når man kjører en Golf personbil og finne et bur som har plass til to hunder.
Akkurat nå tror jeg ikke banken min jubler hvis jeg kommer å sier at jeg må ha ny bil, så da får vi heller tilpasse oss den vi har.  Har vært igjennom et utall web’er for å sjekke bur, hundesport, hundebur, Kela, Aluconsult, Trønderburet, Bonzo, Variocage og mange fler…. Noen som vet om ennå flere?

Vel, vi får se hva som kommer ut av henvendelsene mine, på en eller annen måte må jeg jo sikre hundene. Nå ligger de hulter til bulter i baksetet og koser seg, men det er jo ikke så trafikksikkert. Hvis jeg ikke finner noe får jeg kjøpe sikkerhetsbelter inntil videre.

onsdag, juni 25, 2008 @ 14:27

Borte bra, men hjemme best!

Vi har vært på overnattingsbesøk hos momo og most!

Bare for at den derre flyfilla av en mor vi har skal få seg en tur på by’n, måtte vi dra på overnatting….
Vi pakket med oss mat, tepper, go’biter og leverpostei – skulle tro vi skulle være borte en uke!
Mamma ga oss masse formaninger om at vi måtte være snille, ikke dra i båndet, ikke tisse på gulvet og ikke knurre på fremmede lyder, åsså si sånn til oss, da!
Vi to søte, snille englebarna!

Men vi har vært snille, vi ;o)!
Ikke tisset, på gulvet, bare littegrann…  Ooops…
Ikke knurret noe særlig på andre hunder…  Det gjelds vel ikke at Bella ville spise opp retriver’n til vaktmester’n?

Og nå er vi endelig hjemme igjen.
Nå ligger vi rett ut begge to, hulter til bulter og oppå hverandre, og har sovet i flere timer allerede.
Puuh, så slitsomt å dra på tur! 

Og mor – joda, hun fikk seg en tur på Aker Brygge, det får vi skrive om senere…    


Ut på tur – aldri sur!

søndag, juni 22, 2008 @ 22:31

På hundeutstilling som tilskuer…

I går tok vi en tur på hundeutstilling…
Ganske tøft for Bella som er overivrig når det gjelder å hilse på andre hunder. Det kan faktiskt være ganske slitsomt – og flaut – boxer’n trekker i båndet, synger/uler og går opp på to ben hvis hun ikke får hilse. Andre hundeeiere tror jo at bikkja er stein-gær’n! (nb! hun er overhodet ikke aggressiv – bare overivrig….)

Den første ringen vi kom til var boxere og faktisk kom en dommer bort til oss og roste oss for at vi brukte grime  ! Hun forsto godt at jeg brukte grime ettersom Bella utagerer og synes det var et veldig bra alternativ framfor helstrup/kjettingbånd og masse kjefting. Jeg setter grime på Bella når vi skal på steder hvor jeg vet hun kommer til å «utagere». Grimen gjør at man slipper at hunden drar masse i båndet med påfølgende kjefting og sure miner. I tillegg slipper man whiplash på hunden og skader i nakke/rygg. Grime blir som å leie en hest – det er ikke en munnkurv.

Anyway – i løpet av et par timer med eksponering for ekstremt mange hunder ble faktisk Bella ganske mye roligere. Vi spaserte rundt på utstillingsområdet og så på alle hundene og endte opp i boxer ringen for å se unghund-klassen. Det var en stor og kraftig tispe som vant, muskuløs og flott. Hehe – Bella hadde ikke hatt nubbsjans i den klassen ;o)!

Idag har vi hatt familien på middag. Hundene har oppført seg veldig bra og jeg så stolt av dem. På turen etter at gjestene hadde gått hjem vanket det rødvinsmarinert svinefilet som godbit og hundene jobbet kjempebra for den belønningen, ja!

Forøvrig regner det helt sinnsykt ute…  Regnet høljer ned på taket og det er mange uker siden det har vært så mørkt ute! Nesten som om det skulle ha vært sen september… Greit at det er søndagskveld og at man fortsatt ikke har startet ferien da. Noen uker til med arbeid før ferieformen kommer for vårt vedkommende iallefall…..

lørdag, juni 21, 2008 @ 11:59

På miljøtrening…

I går kom det et realt tordenvær over Jessheim. Vi rakk akkurat å komme i hus med hundene før det braket løs. Bella syns ikke det var noe kult, men det var helt greit med all haglen som ble liggende på verandaen, jippi! Snøen har kommet tilbake! Og jeg kan spise isbiter…  Juhu!

Buffy derimot hadde en skikkelig fest, uheldigvis hadde den ene planten litt stor blomsterpotte…  Joda, det er ikke mye blomst igjen etter at Buffy filleristet Aloe Veraen og badet selv i blomsterpotta. Den lille rampen fikk fullstendig kick og løp inn og ut av stua og drepte planter. Vi lo så fælt at vi ikke hadde hjerte til å stoppe henne ! Selvfølgelig ble hun skikkelig møkkete og måtte rett i dusjen!

Ettersom det fortsatt med regn og hundene trenge litt aktivisering fant vi ut at vi skulle forsøke å få Bella til å stå pent så vi kunne ta bilde av henne. Yeah right…   Stå pent my a….

Dama va’kke helt enig i at det var en god idé!

I dag tenkte vi å kjøre en tur til utstillingen på Nes og kikke litt, fin miljøtrening, også kanskje vi lærer litt…

God helg!

fredag, juni 20, 2008 @ 16:03

Sliten….og glad!

Igår, som sagt fikk Anniken vitnemål’et sitt Hun fikk 6 på muntlig eksamen, så er stor fornøyd!
Hun var også på jobbintervju idag, på Kiwi Meierigården, Jessheim, og den jobben fikk hun!  Endelig, etter mange intervjuer, så passet jobber veldig bra for henne!

Bella og Buffy er veldig slitne idag. Ingen vl trene, bare ligge på gulvet å sove. Ikke engang, pølse biter vil dem ha…
Nå, skal vi gå en liten tur med dem, før vi starter på middagen og kaken. Vi skal feire at hun er ferdig med 10år’s skolegang! 
Zzzzzz…..

torsdag, juni 19, 2008 @ 13:56

Bella er i form igjen!

Heldigvis har det gått bra med Bella !  Det er ikke noe moro at hundene blir syke, vi er jo så glade i dem, og jeg må innrømme at man føler seg litt hjelpeløs!

I skrivende stund,  er hun hjemme og krangler med Buffy og koser seg med griseører og annet snop! 

I går var det klubbstevne i agility så vi tok med Buffy for å se på. Utrolig morsomt, og mange flinke hunder. Anniken gleder seg til å begynne, men Buffy må nok bli litt eldre først . Buffy fikk hilse på mange hunder, jeg tror hun syns det var spesilt kult med Kida. En ung aussie jente som det er full fart i – syns jeg ser Buffy om et par måneder der, ja!

Ikveld blir det stille og rolig, utdeling av vitnemål og avslutning på ungdomsskolen, og små tusleturer med hundene.

Buffys første spor!

I går kveld var vi på cheer-trening på Årnes, så mens Anniken trener til EM var jeg ute med hundene. Ganske ok vær, men regnet kunne jeg godt vært foruten. Hundene klarte seg bra, men jeg var klissvåt!!!

Buffy var på sitt første spor, det gikk kjempefint ! Utrolig stolt liten jente som fant en pipeleke i enden av sporet, og så morsomt å løpe etter den i skogen. Mmmm, også fikk jeg leverpostei på tube når jeg var så flink, juhu !

Bella fikk også sitt spor, gikk veldig fint og markerer leke underveis, men hun er ivrig og har ikke tid til å stoppe. Jeg synes hun begynner å bli ganske trygg og vet tydelig hvor hun vil så det begynner å bli virkelig artig. Dessverre var ikke Bella særlig interessert i å stoppe i slutten av sporet, leken er ikke så spennende, men leverposteien er god ! jeg får spørre noen til råds om hva jeg skal gjøre for å få henne mer interessert, kanskje jeg må øke på med utfordringer?

I dag skal vi møte Kaizer, en boxervenn, det blir kjempeartig! Godt for Bella å få noen på sin egen størrelse og rase og leke med.

Den lille rampejenta biter så hardt i Bella, og igår kveld oppdaget jeg at hun hadde sår på halsen ! Hmmf, vi får se hva vi skal gjøre med den lille aktive krabaten….

18. juni 2008

Igår kveld var vi på tur med en kjempeflott boxergutt, Kaizer! Tror nok begge boxerne syntes det var kjempegøy å leke med en på sin egen størrelse, de løp og lekte med tungene hengende ned på knærne! Lillemor Buffy hang etter så godt hun kunne, men ble så sliten i en periode at Anniken puttet henne i sekken så hun kunne hvile seg litt.

Dessverre var det sinnsykt mye mygg ute igår så de korthårete hundene ble helt spist opp!

Etter leketuren gikk Bella et spor, det var kanskje litt i overkant mye for henne på en kveld, hun var helt utslitt når jeg satt henne i bilen. Dessverre gikk det ikke lang tid før hun kastet opp, så vi tenkte nok at hun trengte hvile.

Bella sov en times tid når vi kom hjem og så skulle jeg lufte henne før sengetid og da var hun ikke til å kjenne igjen! Hele ansiktet hennes var oppsvulmet og hovent, og øynene var helt igjenklistret. Jeg fikk tak i en veterinær på telefon og vi ble enige om å gi kortison også se an utover natten.

Heldigvis responderte hun veldig bra på kortison – guds lykke at jeg hadde noen tabletter liggende – og etter tolv timer ser hun «normal» ut igjen. Vi mistenker at det kan ha vært huggormbitt, hun har nå vært til veterinær for sjekk og det kommer nok til å gå bra med henne. Nå følger vi nøye med for å se om det blusser opp igjen.Ekkelt, ubehagelig og skremmende opplevelse!

Når jeg tenker meg om i ettertid reagerte jeg på at Bella lekte inne i noen busker og at hun etter det virket litt sur. Jeg antok at det var pga. sliten/varme/mygg, men det kan være da hun ble bitt. Stakkars lille jenta vår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..