Utmarsj med NRH, og et kryss til…. :)

den

Denne helgen har Tutta og jeg vært på campingtur :), dvs. utmarsj med NRH. (Utmarsjen er den praktiske prøven på grunnkurset og må bestås slik at man kan få kryss i blåboka.)

Lørdag morgen møtte vi opp ved Funnefoss med telt, liggeunderlag, sovepose, kart og kompass. Tutta og jeg havnet på gruppe med tre hyggelig gutter, Kenneth (veileder), Roar og Jan-Erik. I gruppen vår var det så to schãfere, en picard, en labrador og en aussie. Nydelig terreng der vi var, men dessverre er det jo båndtvang, så sele og magebelte var på hele tiden.

.

Vi ble delt inn i grupper når vi skulle gå og vi fikk oppgitt vår første kart-referanse ca kl. halv ett. Frem til myra og første punkt var det ca en halv time å gå og heldigvis var det vann vi kom til. Tutta formelig stupte uti vannet og fikk avkjølt seg :)! Hadde det ikke vært for at vi skulle gå hele dagen skulle jeg gjerne hoppet ut etter henne!!!

Neste punkt lå ca en km lenger inn over en skogsvei og det var utrolig flott å gå. Deilig temperatur, ikke for varmt og veldig koselig selskap. Vi byttet på å lede gruppen og å øve oss på samband, og det var faktisk innmari moro å finne punktene :)!

Etter ennå et par punkter skulle vi gå til en elv, men der skal jeg si vi fikk kjørt oss :)!  Istedetfor å følge stien tilbake bestemte vi oss for å «bushe», så vi tok ut kompasskurs og la i vei gjennom skogen. Vi begynte bra, men etter noen hundre meter bommet vi og dermed gikk vi en lang omvei. Etter masse om og men kom vi oss frem til elven, men vi fikk oss en god læring underveis :). Kenneth fortalte oss at vi gikk ca 300 meter ut av kurs nesten fra starten av :(. *mumle noe om at det hadde vært fint med gps, ja :)*

.

Siste punktet på turen var tilbake til Base Camp, som viste seg å være det første stedet vi hadde vært på, jippi :). Skikkelig fint ved det vannet så der var det bare å velge raskeste veien tilbake. Men neida :(….  Vi bestemte oss for å gå stien tilbake til vannet, men vi klarte faktisk å gå forbi skiltet og fortsette på en traktorvei. Vi hadde trolig kommet frem til riktig sted, men Kenneth stoppet oss og ba oss se på kartet igjen. Heldigvis at han gjorde det for da hadde vi allerede gått 8 km og var på god vei til å gå en skikkelig omvei. Så istedetfor å fortsette måtte vi snu og gå tilbake…  Jada!!!

Jeg må innrømme at på de siste to kilometrene gikk jeg mest på viljen…  Kjente at sekken begynte å bli tung og at det begynte å bli varmt, men jeg ble allikevel positivt overrasket over formen. Jeg hadde ingen problemer med å gå turen på ca 10 km og kunne gjerne ha gått litt til, men da måtte jeg nok hatt en liten pause først. Tror vi var fremme i halv-seks tiden på kvelden, så vi fikk oss en fin «hike» den dagen :)!

.

Vel fremme ved Base Camp fikk Tutta bade og spise mat og vi slo leir. Jeg fikk opp teltet uten hjelp *stolt*, men fikk bistand fra Jan-Erik med å stramme bardunene.

Middagen ble fortært rundt samlingspunktet, Johnny hadde forberedt en tre-retters middag og jeg hadde båret et par liter rødvin rundt på turen så det ble et strålende måltid!!!

Vi var nok litt slitne alle sammen så latter’n satt løst og det var kjempehyggelig å bli kjent med mange nye mennesker. Mange som skal på samme hovedkurs som jeg så det er koselig å møtt noen før man skal reise dit ihvertfall.

.

Søndag «mekket» Johnny frokost til oss, egg og bacon!!!  🙂 🙂

Så etter å pakket ned leiren, fått teori og innføring i bruk av GPS kunne vi alle sammen gå til Hanne og få kryss i blåboka, jippi… Bestått NRH Grunnkurs!!  🙂 🙂

.

Noen bilder fra turen:

Her bor Tutta og mamma!!!

.

Førstereis på campingtur :)!

.

Hele gjengen samlet ved bålplassen

.

Johnny og Roar serverer hovedrett, Kirsebærmarinert okseindrefilét med potetchips og vårløk…  Fantastisk!!!

.

Lagkamerater i KO 2, Jan-Erik og Roar

.

Litt sulten, kanskje?????

.

…og litt trøtt, ja….

.

Tusen takk til Kenneth, Knut og Hanne for et kjempefint opplegg og Johnny for nyyyydelig mat!!  Si fra neste gang vi skal på utmarsj, jeg er klar 🙂 🙂 :)!!!

Snakkes plutselig,
Team Tutta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..