NBF Rekruttsamling nr 1

Fredag ettermiddag var vi klare for avreise til Stavern, endelig var vi på vei til første samling for sporlaget og NBF’s rekruttsamling :). Ankom Stavern i fire-tiden i strålende solskinn og 18 varmegrader, fantastisk :)!! Jeg og jentene spaserte rundt på stranden og ved festningen og jentene fikk bade og kose seg, herlig!!!!

Etter badeturen tok vi oss en ordentlig sosialiseringsrunde i «byen» også satt vi oss på uterestaurant for å ta en kald øl. Jentene fikk servert en stor bøtte iskaldt vann og mutter’n fikk iskaldt øl :).

Kl 19 kom resten av gjengen og vi reiste til felles møte/presentasjon/planlegging. Det var vel relativt stor variasjon i nivået på de forskjellige ekvipasjene, noen var ganske ferske, mens andre hadde konkurrert en del. Felles for de aller fleste var lang erfaring med forskjellige typer hundearbeid så det virket lovende for framtidige treninger.

Lørdagen opprant med strålende solskinn og vi reiste til Skien (bodde på Helgeroa). Det ble noen ekstra mil, men når man er glad i å kjøre bil og har GPS er det jo helt okei  :)! Dessverre var standplass ment å være langt inni skauen og det er jo forsåvidt greit om man vet om det på forhånd, da kan man pakke deretter….  Vel, vi gikk opp den 400m bratte bakken med alt pikkpakk og et lass med bikkjer og gjorde oss klare for trening :).

Starten var et 200 m egengått spor for Tutta. Første spor var bare for at Helge (instruktør) skulle få se hvilket nivå vi lå på, og jeg og Tutta startet som vi pleier. Tutta litt heit og virrer litt i begynnelsen, men plukker pinner og får belønning :). Mot slutten trodde jeg vi var av spor, men Tutta var skråsikker og plukket sluttpinnen!! Hva har vi sagt om å stole på bikkja???  *ler*

Etter lunch la vi alle spor for hverandre, og Tutta fikk et merket fremmedspor på ca 300m. Jeg skulle gå tett på i lina slik at Tutta ikke virret og det var også viktig å lese hunden. Tutta gikk veldig trygt og sikkert i sporet, vik fikk sågar et sportap hvor hun rundet veldig bra og jobbet som en helt til hun fant igjen sporet. Flink jente!! Dessverre ble det ikke mer aktivitet den dagen så vi var vel litt skuffet over lite trening, men ofte er det mye venting første dagen *sukk*.

Søndag var det, heldigvis, litt kaldere og vi startet med en LP økt hjemme hos Helge i Skien. Jeg fikk tatt en del bilder og Frank var snill og tok bilder av Tutta og Mosa da det var vår tur, thanks :). Jeg valgte å benytte tid på budføring pga. nye figuranter og i tillegg start vi innlæring på et par nye øvelser. Det ble fortsatt en del venting ettersom bare en ekvipasje var ute av gangen, men vi var forholdsvis effektive allikevel.

Etter LP økten dro vi videre til skogen igjen for å gå ett spor. Søndag i det terrenget var slettes ikke heldig for når sporene skulle gås var det lassevis av turgåere der. Det ble også mye rot med sporene, mange ble krysset, måtte legges på nytt osv. osv. så vi endte med å gå to spor. Det første sporet ble krysset og jeg fikk beskjed om at jeg måtte avslutte fordi sporlegger hadde gått inn i sporoppsøket til Arrac *teit*. Tutta fikk belønning for å ha nesa ned og hun er jo bare overbegeistret for å få kongen sin, men jeg var ikke fornøyd med å måtte ta henne av…  😦

På mitt neste spor skjedde noe av det samme. Sporlegger gjorde en bra jobb utav det terrenget han fikk tildelt, men fordi det var sent måtte jeg avslutte sporet før det var fullført. Tutta ble belønnet for pinneplukking, men igjen var jeg skuffet over å bare få «et halvt» spor.

Deilig hadde gjort lite hele helgen så hun fikk et par søk i et felt og et par sporoppsøk. Alle oppgaver løste hun med glans, veldig stolt av jentene mine :).

Oppsummert ble vel ikke samlingen helt slik jeg hadde forventet. Trodde nok det skulle bli mye mer trening og læring, men dessverre var det et trangt og lite terreng og få vellykkede spor. Vi får håpe neste samling blir veldig mye bedre!!

Ligger bilder fra samlingen her: NBF Rekruttsamling nr 1

[nggallery id=10]


 

2 kommentarer Legg til din

 1. Janne sier:

  Tusen takk for en kjempekoselig helg:):) Veldig hyggelig å hilse på deg «live» også, og ikke bare på nettet:)
  Dumt det ble som det ble på samlinga, men vi får se om det blir bedre neste gang.
  Hilsen fra oss som kjører 70 mil en vei for å gå litt spor… 🙂

  1. myaussies sier:

   Ja, kjempekoselig å treffes utenom cyberspace også :))!
   Neste samling blir helt sikkert bedre og vel verdt kjøreturen på borti 150 mil :)!
   Tipper du gleder deg til middag på China palass, jeg *ler*!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..