Rundering, høstferie, rundering…….

den

Litt stille i bloggen om dagen, litt liten blogglyst fordi jeg syns jeg skriver om det samme hele tiden. Rundering, rundering, rundering…. Hmmm… hvis jeg syns det begynner å bli kjedelig, hvordan føles det da for vofsa????

Forrige søndag runderte vi på Lahaugmoen og Deilig jobbet veldig bra. Gikk flere tomme slag, og fikk påfyll med figuranter underveis. Gjorde til tider en bra jobb, og etter treningen var jeg veldig fornøyd. Det mangler fortsatt flyt, må jobbe med figurantinteresse.

Onsdag runderte vi ved Sinober, veldig bratt og veldig mørkt, men vofsa løp opp brattskråningen tre ganger. Hun er ivrig i søket og gjør en bra jobb, kommer seg langt ut og finner figurant. Fornøyd med økten :)!

Deilig er nok på vei til løpetid, så hun begynner å bli ganske obsternasig! Tisser og markerer overalt og gir blanke i hva jeg sier. Utrolig frustrerende igrunn ettersom jeg er veldig tilbakeholden med å korrigere henne i skogen, men nå må jeg nok si ifra *oops*.

Torsdag reiste jeg oppover til hytta på Bøgaset for en liten høstferie. Fikk noen virkelige fine turer i solskinn på myra. Det var mye vind så vi holdt oss i lavlandet, men det ble da tid til både kaffe og matpakke utendørs :). Mister var med jentene sine på tur og han storkoste seg :)!

Søndag reiste jeg tidlig fra hytta for å trene hos Trine i Valdres. Kjørte over Golsfjellet, dekket av snø, på litt slitte sommerdekk, men det var heldigvis bart et par hundre meter ned mot Leira.

Flott treningsterreng hos Trine og Bjørn, og jeg skulle vise hvor flinke Deilig og jeg var blitt! Yeah right!! Jeg tror jeg bare gjorde alt feil, jeg :(. Deilig snappet bittet på første slag, men jeg tok det fra henne, og etter dette raknet det meste egentlig. Jeg sendte henne flere ganger på nesten samme sted uten å avansere og sydde altfor tett. Deilig viste meg tydelig at det var fert frem i terrenget, hva med å stole på hunden da?? Den første figuranten fant hun etter 100 m og fikk belønning for dette. Senere var hun veldig fram i terrenget og teite meg som ikke lot henne få avansere :(. Jeg sendte flere ganger på samme sted og da ga Deilig meg finger’n og løp over 100m og fikk funn. Herremin, hvor dum hundefører går det an å bli da? Jeg må jo bare si at jeg var veldig glad for at hun fulgte opp ferten hun fikk og gjorde funn, men jeg er skikkelig irritert på meg selv for å gjøre en dårlig jobb.

I neste økt fokuserte vi på at hun ikke skulle snappe bittet og ikke få belønning for dette. Syns ikke vi fikk det ordentlig til, men jeg fikk gode råd om hvordan vi kan jobbe fremover. Greia er at Deilig har blitt belønnet med go’bit når hun kommer med melding; ergo betyr melding mat. Og når hun nå er i løpetidsmodus og sulten støtt, ja, da gjør hun alt for mat! Så neste trinn blir altså og ta vekk go’bit på melding.

Videre må jeg få belønnet at hun setter igang igjen ved stopp. Jeg har pushet henne litt i terrenget og bedt henne gå og da bør hun få ros når hun setter igang. Pr i dag er dette ikke mulig, for med en gang jeg sier braaa… så stopper hun og kommer tilbake til meg. Ros = go’bit….

Så ja, hva skal jeg si… Mye å jobbe med…
Melding, flyt, lengde, figurantlyst, avansement, føreroppgaver…
Noe jeg har glemt? Tr’ukke det, nei :(, var hele øvelsen det vel???
Føles langt igjen til B for vårt vedkommende…  Sukk…..

4 kommentarer Legg til din

 1. Oona sier:

  Tenk på så mye du lærer på veien da 🙂 Om alt hadde gått på skinner hadde du ikke lært så mye 😉 God trening !

 2. myaussies sier:

  Du har selvfølgelig et poeng Oona :)! Men innimellom hjelper det og sutre litt :)!!!

 3. Monica sier:

  Hei.

  Kjenner meg veldig igjen og det er lov å sutre litt. Synes dere er flinke jeg og dere kommer til å klare det !! Det vet jeg.

  Vi får gå noen turer i Romeriksåsen og koble ut litt begge to 🙂

  1. myaussies sier:

   Godt at noen har trua på oss :), og ja, tar imot tilbud om tur!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..