Foredrag om prestasjonsangst og konkurransenerver

Tirsdagskvelden var jeg på foredrag hos Flateby hundeklubb. En idrettspsykolog som holdt foredrag om prestasjonsangst og konkurransenerver. Er man mest redd for å dumme seg ut eller er man mest redd for å ikke vinne? Hans råd gikk generelt på å starte mange ganger og jobbe med små mål hver gang. Ikke så lett i NRH når du har kun tre forsøk i året på godkjenning, men lurt å starte flere ganger i bruks og i utstillingsringen kanskje?

Ellers mye snakk om Mindfulness hvor man tar imot følelsen når den kommer, kjenner den igjen og anerkjenner at den er den, men reagerer på en måte man har bestemt seg for å reagere. Gjøre følelsene og fornemmelsene om til fasonger og farger, ganske morsom øvelse. F.eks. når du sitter i mørket og skal være figurant og det er litt skummelt. Hvor sitter redselen, hvor sterk er den, hvilken fasong har den og hvilken farge har den? Også bestemme seg for å reagere på en positiv, innlært, bestemt måte.

Et lærerikt foredrag med små øvelser som man kan praktisere selv. Gleder meg til å få kursdokumentasjonen så jeg kan lese mer :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..