Helg og trening… :)

den

Joda, helgen benytter man til trening :)!

Lørdag ble det en lang dag på NKK Bjerke, sølete og gjørmete som vanlig. Salto oppførte seg veldig pent, og traff hunder som var store og hunder som var små. Hunder med lang pels, ingen pels, kort pels og krøllete pels :). Vi tok selvfølgelig en runde i shoppinområdet også og fikk kjøpt ny klosaks og litt go’biter. Salto fikk et griseøre som han måtte bære selv helt til bilen, flinke gutten :).

I går gikk Salto spor :)! Vi startet dagen med en liten fysisk runde med litt løp og en runde med gjenstandsinteresse da jeg plutselig fikk en telefon fra oppdretter. Noe om en parkert bil, og «Dere finner meg ikke!» *oops* :)! Hadde jeg kvelden før vært eplekjekk og overmodig… ????? 🙂

Vi fant bilen, og ja, jeg innrømmer at jeg ble litt svett i panna, men jeg klarte å tømme hodet sånn noenlunde da vi skulle gå sporet. Jeg satt på Salto rett ved siden av bilen og ga ham litt line, og da slo han på sporet med en gang. Den snille savnede hadde lagt ned en belønning ganske tidlig i sporet så både guttungen og jeg skjønte at vi var på rett vei :). Jeg tror Salto hadde tenkt å gå over kongen, men jeg så at han slo så da jeg roste ham plukket han opp kongen. Tror at en kombinasjon av fremmed kong og sporsug gjorde at han lett kunne gått over «gjenstanden».

Vi fortsatte videre og Salto gjorde en bra innsats i sporet. Etter terrenget og dømme, ulendt, vått, bratt, glatt og enda brattere så skjønte jeg jo at vi måtte gå riktig spor. Ingen andre savnede som drar inn i de verste oppoverbakkene :)! Salto gikk ganske hardt og til tider gikk det litt for fort, men jeg holdt igjen og forsøkte å jobbe i lina. Gikk over en gjenstand som Salto bare valgte å overse, men vi jobber med gjenstandsinteresse utenfor sporet.

Salto gikk dypt med nesen og hadde full kontroll på sporet, men stoppet for å puste da vi kom til en liten bekk. Det var varmt så guttungen måtte drikke litt og da var det litt snusing for å finne igjen sporet. Vi fortsatte oppover, men ettersom den savnede ringte meg flere ganger (stresstest?? 🙂 ), måtte jeg stoppe Salto og dekke ham ned. Salto mistet konsentrasjonen og sporet, men etter et søk og litt jobbing frem og tilbake fant vi sporet og gikk videre.

Oppover og oppover til vi kom til toppen av Lahaugmoen, men plutselig forsvant sporet ned igjen…  Auda!!! Nedover og nedover og inn på en sti og plutselig var det ikke mere spor…   Skitt….  Tok med guttungen og gikk sakte oppover stien og på toppen slo han igjen på sporet. Den savnede lurte fælt på hvor det var blitt av oss og mens vi snakket gikk vi spor, ikke lett å snakke i telefon samtidig som man skal spore med en schæfergutt…  æweee!!! brannsår!!! Mot toppen passerte vi en liten leirplass og rett etter den gikk Salto rett på en belønning, jiha, flink gutt :), vi er på rett spor :).

Sporet videre gikk nedover i et terreng som var dritkjipt!!!! å gå i. Stokker og stein og bratt og høye busker og høyt gress, til og med Salto lurte enkelte steder om det var meningen at vi skulle gå her…  Nedover i skauen og inn i ei myr og guttungen gikk fortsatt spor og der lå ballen i slutten av sporet!! Sammen med en flaske vann til mutter’n som var peonrød i trynet *ler*, men så utrolig fornøyd. Sinnsykt morsomt :)!!! Hadde det ikke vært for øra hadde smilet gått helt rundt. Tusen takk for sporet Tor, det var sååå moro :)!

Fra Mapsource: 1,5 km spor på guttungen :)!

 

2 kommentarer Legg til din

  1. Zebra sier:

    Kjempeinspirerende å lese bloggen din:)

    1. myaussies sier:

      Thanks, artig hvis noen blir inspirert til å trene spor i alle fall :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..