Tur og trening :)!

Mandag var det en rolig dag for guttungen :)! En særdeles heftig helg med LP-kurs, spor, og MH testing så det var tid for å slappe helt av.

Vi gikk oss en lang tur på Sessvoll hvor Salto fikk rote rundt og være hund og jeg tasset helt i mine egne tanker. Ganske surt og kaldt vær, men med nok klær var det helt greit. Jeg tror kanskje Salto syntes jeg var litt snål ettersom jeg plukket greiner fra trærne for å ta med hjem, men gåsunger må man jo ha :)!

Merket forøvrig at Salto var litt vár i skogen, akkurat som om han ventet at det skulle dukke opp noen overraskelser her og der. I begynnelsen av turen var han innom meg og sjekket med ujevne mellomrom, men det gikk seg til.

Da vi kom tilbake til bilen la jeg ett felt for Salto, 20 x 5 meter med tre gjenstander. Første gjenstanden tok han med en gang å vinden og gjenstand nummer to gikk også ganske fort. Jeg hadde skjult/gravd ned gjenstand, men jeg kan tydeligvis bruke mindre gjenstander i feltet.

Gjenstand nummer tre var mye vanskeligere, den lå under ett nedfelt tre og ganske nærme linja, så denne lette han lenge etter. Mye løping til og frustrert schæfer gjorde at han hoppet opp og plukket ned det ene merkebåndet og leverte glad og fornøyd til mutter’n :)!

Jeg gjorde ikke noe nummer ut av det, men kommanderte han i sitt og gikk ut for å henge opp sløyfa igjen. Sendte han på nytt og igjen ville Salto plukke sløyfe, men han skjønte at det var dødfødt *ler*. Så ble det litt løping igjen, men på vei inn til linja fikk han fert av gjenstanden, plukket og apporterte, flink gutt :)! Fornøyd med den økten :)!

I går kveld var vi på Ekeberg for å trene LP igjen og jeg benyttet anledningen til å ta en runde inne ved dyra. Salto oppførte seg helt eksemplarisk, hester, sauer, masse mennesker = null problem! På vei opp til bilen kom påfuglen tilbake og den passerte oss på gangveien! Riktignok hadde jeg ballen hans i hånda, men Salto fikk fint forbi uten å gjøre noe ut av fuggel’n, flink gutt :)!

Da vi skulle trene på sletta hadde dessverre Salto funnet frem trompeten igjen og trene det var bare tull!!! Han bælja og bar seg og var helt uspiselig. Jeg ble så irritert at jeg måtte sette ham i bilen en liten stund før jeg tok ham ut og gjorde et nytt forsøk på fri-ved-fot. Noe mindre lyd, men høylytte protester fra Salto. Vet ikke hva det var som gjorde at han skulle mene noe så høylytt, men det var nytt sted, nye lukter og nye forstyrrelser. Han hadde ikke fått noe løpetur først så det kan også ha betydd noe.

Istedetfor å mase med fvf trente vi heller stå under marsj og kryp og da blir det helt stille. Jeg må være litt flinkere med å variere treningen til Salto, e’kke rart han blir lei når jeg bare maser om fvf hele tiden!

Felles-sitt og fellesdekk fungerte helt greit i dag. Hopp over hinder fungerte fint og apporteringen gikk ganske bra. Må jobbe litt med tygging, men fart og opptak ser veldig bra ut.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..