Rundering og spor i Vællers :)!

den

I helgen var vi på hytta på Bøgaset og fikk en herlig fjelltur på fredag. Fjellet var fullt av multe og både bikkjene og jeg spiste oss stappmette på multer :). Fikk med et par kilo hjem til frysern; desserten til høstens lammemiddag er i boks :)!

Lørdag tok vi turen over til NRH laget til Trine og Bjørn for å rundere. Salto startet med funn på begge sider, men på vei ut på første slaget snappet han bittet. Jeg tok det fra ham og sendte en gang til, men igjen snappet han på vei ut. På tredje forsøk løp han fint ut, men snappet igjen og da avbrøt jeg øvelsen og satt ham i bilen.

I neste økt startet vi med å rydde opp i hodet hans; som Trine sier :), dvs. vi fulgte figurantene ut på de to første slagene (med løsbitt). Sendte Salto og han meldte på første figurant. Hadde ikke tid til å vente på løsbittet så han tok fastbitt allikevel, «må forte seg vettu :)»!!! På de neste slagene funket han veldig fint med løsbitt, kjørte fire – fem funn før vi ga oss :).

Søndag fikk Salto fortsette med løsbitt og vi kjørte funn på begge sider i starten. På tredje slag var det tomt og vi hadde en nydelig passering over på neste side. Jeg brukte tid på få finne gate, få han inntil meg og sendte på neste side. Salto fant ikke figurant og dermed kjørte jeg han over på neste side, og igjen videre etter det. Hver passering var veldig bra, han roet seg inne hos meg før han dro ut på andre side. Avsluttet med et par funn og da ga vi oss.

En veldig godt økt for både Salto og meg. Han går fint i terrenget, kommer inn til meg uten at jeg stopper ham før jeg sender på neste side :). Jeg var flink til å lese gater og finne steder å ta imot/sende og sydde ikke for tett. Jeg har ikke runderingen helt i ryggraden, men kjenner at jeg begynner å bli tryggere. Mengdetrening…… 🙂

Mandag fikk Salto et spor med oppsøk på grus. Det var veldig tørt og ble nesten to timer gammelt før han gikk det. Han slo på sporet med en gang i oppsøket, men mistet det fort i en liten oppoverbakke hvor han fikk motvind *må trene mer på motvind*…..  Sporet gikk på mange forskjellige underlagsskifter og ble vel ca 300 meter. Han gikk veldig bra i sporet, tok seg godt tid og utredet før han gikk videre. Fant tre små konggjenstander (størrelsesmessig som 1/3 del av en lillefingernegl :)!), og et lite tøystykke i slutten. Jeg var ganske fornøyd med sporet, han fikk et par sportap hvor han gikk noen meter før han skjønte at det var feil, og det var spesielt ifm. kryss av to grusveier. På et annet sted krysset vi en asfaltvei og der tok han en råsjans og forsvant oppover uten å følge sporet. Trene mer på å krysse veier!!!!

Skrulla gikk et langt skogsspor på lørdag, ca 300 meter og en time gammel. Litt for høy vegetasjon for Skrulla og hun jogget gjennom sporet. Jeg trodde kanskje at det skulle bli bra med litt lengde til henne, men fant fort ut at hun er klar for å gå mye lenger!!! 300 meter for Skrullemor er ingenting :)!!!

Søndag fikk hun en rolig dag, men mandag la jeg et spor til henne på kort vegetasjon som skulle være ganske vanskelig. Jeg la det i serpentiner, men det fungerte ikke spesielt godt. Skrulla hadde en god start, men hun drar avgårde i hundreoghelvete og dro over det som var av sløyfer og svinger. Jeg hadde ikke merket eksakt hvor jeg gikk og dermed ble sporet lite vellykket. Skrulla skyter ut i øst og vest da hun er i sporet og er helt umulig å holde igjen. Vel, vel, neste spor blir store serpentiner og ihvertfall 800 meter om ikke mer :).

 

2013-08-09 12.04.23

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..