Roadtrip, felt-trening og elveblest!!!!

den

Uff, er det ikke det ene så er det andre!!!

Tok med Salto på morgenturen i dag og fikk en fin miljøtrening på barneskolen med mange barn som ville hilse på han. Det er god Ferdselsprøve å gå på gangveien akkurat da skolebarna begynner på skolen, masse barn, sparkesykler, vanlige sykler og barnevogner som passer på alle kanter :). Salto tar det hele med ro og går pent ved siden av meg og vi stopper for å hilse når barna spør om de kan klappe. På vei tilbake hadde han en diger stokk i kjeften og mange barn syntes det var stor stas med den store pinnen. Salto bærer og er stolt som en hanekylling og vi møtte flere barn som visste at det der var schæfer. En liten gutt som bøyde seg ned, sjekket understellet og erklærte høyt og tydelig for kompisene sine: «Ja, det er en guttehund!»:) 🙂 :).

Da vi kom hjem spiste Salto mat og jeg la merke til at han var veldig rød rundt øynene. Tenkte at jeg skulle dryppe øynene hans, men ila. en halvtime var øynene sprenghovne og snuten likeså!!! Han klødde som besatt og da jeg undersøkte buken hadde han store blemmer under magen, på tissen og på ballene sine. Stakkars liten!!!! Rett til dyrlegen og fikk kortison injeksjon, han hadde fått elveblest!

Elveblest er en allergireasjon og klør intenst og setter seg i ansiktet, men kortison tar hevelsen ganske raskt. En sprøyte i nakken og han er mye bedre. Årsaken til elveblest er vanskelig å si, men han kan ha spist noe ute som han ikke har tålt, eller han har fått i seg noe her hjemme som han ikke tåler. Nå er han heldigvis mye bedre :).

I går var Salto og jeg på roadtrip til Kongsberg for å se på NM for Politihund. Både Thomas og Ida startet med sine Bjørnulvs hunder, og det var artig å se dem i aksjon :). Vi fikk også se flere andre ekvipasjer fra hundetjenesten i Oslo, blant annet i bilangrep nede i Kongsberg sentrum. Moro å se hundene jobbe og også se hvor tøffe miljøer de må jobbe under. I tillegg jobber de under alle mulige slags forhold og ikke minst er det viktig at de er i god fysisk form :).

Etter turen ble vi inspirert så Salto fikk et par økter med felt på gresset. Små, små gjenstander som han fant ganske umiddelbart, men et par ganger klarte han ikke å frakte gjenstandene helt inn. Spyttet halvveis og fikk selvfølgelig ikke belønning for det. Da belønningen uteble skjerpet han seg og ble mye stødigere på transporten av gjenstander inn.

I tillegg til felt fikk Salto løpe av seg litt energi etter bilturen og sovnet godt fornøyd i går kveld :)!

Her er en liten videosnutt fra PolitiNM igår:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..