NRH feltet bestått :)!

IMG_2058
Salto, mai 2013

Lørdag trente vi med Bjørnulvs klanen, flinke hunder som søkte innendørs på Fornebu.

Salto og jeg fokuserte på felt og fikk tre korridorer, men lagt av fremmede og med fremmede gjenstander. Feltene lå på gress og Salto valgte sporløsning på de to første feltene. Han jobbet bra og jeg fikk belønnet funnene skikkelige, men jeg var allikevel ikke helt fornøyd med tempoet hans. I det tredje feltet valgte han også sporløsning, men gjenstandene lå ikke i sporet. Han fant første gjenstand og jobbet bra i feltet. Den siste gjenstanden kjørte vi påvirkning på og da løp Salto rett ut, fant gjenstand og fikk skikkelig belønning. Da var mutter’n fornøyd :).

I går var det prøvedag og laget startet med å finne terreng til feltene. Jeg så bare det første feltet og det var flatt og fint med lyng og vegetasjon, mens felt nummer to lå i en myr med nedfall, hogst og oppoverbakke i bakkant. Selvfølgelig fikk jeg det feltet…

NRH feltet er 30 x 30 meter stort, med fire gjenstander av fyrstikkeske størrelse. Man må finne to for å bli bedømt, ved funn av alle fire gjenstander har man automatisk bestått. Søketid 10 minutter. Man kan bruke to sammenhengende grunnlinjer.

Jeg la et spor for Kenneth på 1,5 km og var med og gikk det sporet før prøven og i tillegg rakk vi å kjøre en kjapp korridor på prøvehundene før dommere kom. En effektiv dag 🙂

Da jeg startet i feltet fulgte jeg alle rådene jeg hadde fått fra oppdretter; sette hunden i feltmodus, start i sidevind, bruk stoppeklokke, ha full kontroll på avdekket område, puste med magen og stol på bikkja :)! Og guess what??  Det funket gitt *ler*!!! Tusen takk for hjelpen Tor :)!

Første gjenstand i øvre høyre hjørne. Salto hentet vinden, slo på gjenstanden fant og returnerte, 1 minutt og 12 sek. På neste slag slo han på en gjenstand i midten, uten at han fant den og på et nytt slag dro han ned i venstre hjørne og fant gjenstand nummer to. Tredje gjenstand lå i øvre venstre hjørne og da hadde jeg bare brukt seks minutter. Mao. god tid til å søke i midten for å finne gjenstand nummer fire.

Jeg visste at jeg måtte få Salto ut mot midten og aller først forsøkte jeg et slag hvor han ville få vinden i nesa på vei inn. Da stoppet han halvveis og returnerte inn til meg. Så forsøkte jeg ett slag litt lenger ned på linja, men fortsatt stoppet han midt i feltet. Jeg tok med Salto ned til venstre hjørnet, satt Salto i utgangsstilling, rettet meg opp og sendte han diagonalt ut i feltet. Da gikk guttungen :)! Og som han gikk! Rett ut, slo på gjenstand, og inn til mutter’n :)! Jubi :)! Fire gjenstander på 7 minutter og 54 sekunder :).

Nytt kryss i blåboka, stolt av guttungen :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..