B-spor bestått; prøvehelg i Valdres :)!

Ja, da har vi vært i ilden igjen :)! For å få lov til å bli med B-kurs (ukas arbeid), må man ha prøvd seg på søksøvelsene først. Søksøvelsene er 400 meter rundering, inntil to figuranter på tjue minutter og 500 meter spor med 50 meter sporoppsøk, tre gjenstander + sluttgjenstand på tretti minutter.

Startet med B-rundering i går for Salto og meg, men det gikk rett vest for å si det mildt!!! Jeg gjorde vel det meste av feil man kan gjøre på en rundering, var vag og utydelig, sendte hunden flere ganger på samme sted, hadde for liten fremdrift, lot vær å skryte av hunden….  Stakkars Salto!! Han gjorde alt han kunne for å please meg, men ingenting funket. Og da han ikke fikk beskjed om hva han skulle gjøre prøvde han etter beste evne, men det var heller ikke riktig :(. Etter 17 minutter ble vi stoppet av dommeren og godt var det :).

Vi gjennomførte resten av løypa så Salto skulle få et par funn, men han falt helt sammen stakkars. Sum total, pushet hunden ut i tomslag i utråkket terreng, uten at vi hadde trent på det….. Jaja, vi måtte jo prøve da :)!

Etter kort bade/hvile/pustepause var det tid for spor og det er jo bare moro :)! Jeg er trygg og guttungen er en racer i sporet, jeg gikk bare å smilte i lina. Kunne ha gått herfra til månen i det sporet :)!

Vi startet med oppsøk og etter ca 10 meter slo Salto på ett spor, men det var dessverre feil. Vi gikk videre og etter fem – seks meter slo han på et nytt spor og denne gangen var han 100% sikker!!! Sjekket 20 cm bakspor og bråsnudde nesa rundt og dro avgårde :)! Var bare å melde spor og henge på. Salto gikk først et stykke innover et traktorspor og da var jeg litt usikker på sporet, men han dro raskt inn i skogen og da var jeg sikker på at vi gikk riktig spor. Første, andre og tredje gjenstand kom som perler på en snor :)! Salto gikk i et herlig tempo og jeg gikk bare bak og smilte :). Etter kort tid fant han sluttgjenstanden og jeg kunne se at guttungen skjønte at det var slutten :)! Herlig :)!

Jeg syntes vi hadde gått i et behagelig tempo, men det gikk nok fort allikevel. Sporlegger fortalte at vi gikk hele sporet på 12 minutter, inkludert sporoppsøket :)! Nytt kryss i blåboka, spor bestått og vi er klare for NRH Ukas arbeid B om en uke :)! Det gleder vi oss til :)!

Lørdag kveld var det middag med gode venner hjemme hos Trine og jeg var kokk for kvelden. En kjempekoselig kveld med store og små, masse latter og sååå trivelig :)!

I dag, søndag, sto vi opp kl. 5 og var i sporskogen klokken seks for å legge A-prøve spor. Mange som gikk godt både i sporet og runderingsløypa, én som har fått ny gul vest og ihvertfall tre som regodkjente :).

2013-09-08 07.11.33
Stille i sporskogen om morgnen :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..