Kennelsamling med Bjørnulvsklanen :)!

den

Vi har vært på kennelsamling i helgen, for en fantastisk helg vi har hatt :)!

2013-11-28 17.26.58Torsdag:

Nese, lukt og sporteori med Bille Ruwald :)! En meget kunnskapsrik veterinær som lærte oss masse om spor, fert, lukt og hundens luktesans. Det hunden lærer i glede, det husker den :)!

Fredag:

Vi startet dagen med det som skulle vært en luftetur på Miklagard, men dessverre kom rådyrene dit før oss! Skrulla er som tidligere nevnt veldig glad i rådyrstek så hun måtte gå i bånd. Da ble det hyling, skriking og trassing og endte med at hun måtte gå i bilen. Salto fikk gjort det han skulle før vi reiste videre til Ekeberg :).

Møtte en gjeng med Bjørnulvere på Ekebergsletta for utetrening og Salto fikk en runde med fri-ved-fot med mye belønning :). Vi prøvde oss litt med innlæring av target stick, men da ble det bare bæljing så det ga jeg opp :). Note-to-self: Ikke driv med klikker-trening hvis det er forstyrrelser i nærheten :)!

Salto fikk et spor på gress på et par-tre hundre meter. Første del ble mye mess og mye bein, men siste del gikk veldig bra. God nesebruk, fint tempo og gikk helt i kjernen. Lenge siden vi har gått spor nå, håper vi rekker å få gått litt mer spor før det blir snø.

Etter lunch dro vi bort til et nedlagt sykehjem med masse rom og korridorer. Salto fikk en ukjent oppgave med første figurant i første rom. Han dro inn i mørket, to løsbittet og kom med melding til mutter’n. Flink gutt :). Han fikk også et funn inne i et helt mørkt kott, han dro først forbi i fart og grovsøk, men han slo ned farten og gikk over i finsøk og da fant han figuranten ganske fort. Veldig fornøyd med den økten, tydelig at Salto husker rundering inne. Han var litt berørt i overgangen mellom lys og helt mørkt, men lysten på figurant er så sterk at han drar på allikevel.

Avsluttet dagen med en lang tur på Miklagard og la inn litt fysisk trening. Løp sammen med Skrulla og koste seg. Fin dag :)!

Lørdag:

Startet tidlig med trening på Fornebu og Salto fikk første økt i den store hallen. Det var helt ubeferdet i hallen og målet var at han skulle følge opp ferten han fikk mtp. raskt funn og slå på nesa tidlig. Salto hadde mye forventninger dag jeg tok ham ut av bilen og var ikke helt på, men etter en liten runde i lokalet fikk han ferten av figuranten, meldte med løsbitt og fikk belønningen sin :).

I neste runde hadde vi igjen fokus på raskt funn og Salto fikk en figurant rett innenfor døren i 4 etg. Denne gangen var Salto på med en gang jeg kom inn i hallen og han brukt nesa fra første hall. Dessverre kommanderte jeg ham i sitt foran døra og ødela mye for en jevn flyt, men Salto slo allikevel på figuranten med en gang og fikk funn. Stakkars hunden…..  hadde han hatt en god hundefører så hadde det vært lett å være hund også :)!

Forøvrig søkte Salto av hele etasjen og fikk flere funn. Han er trygg på glatte gulv, kjipe trapper, strekkmetall, mørke rom og søker selvstendig. Jeg er rimelig sikker på at han finner figurant hvis det er folk der :)!

I neste runde gjorde vi samme øvelse på som sist, fokus på funn rett innenfor døra. Denne gangen var jeg bedre forberedt og slapp ham med en gang han kom innenfor døra i 2 etg. Salto hadde nese på hele veien og slo på figuranten med en gang han kom inn, meldte og fikk belønning :)! Flink gutt!!

Han fikk også et funn inne på det mørke kjøkkenet, fungerte veldig fint. Brukte nesa, kom helt inn til figurant, fant løsbittet, meldte og fikk belønning.

Vi avsluttet dagen med en runde med å gå litt i miljøet, trapper, strekkmetall, høyder og biltak, ingen problem for Salto’n min :)!

Søndag:

Søndag startet med praktisk case hvor vi var fire stykker som skulle jobbe sammen; en hundefører og tre medhjelpere. Utrolig artig og lærerikt, man må tenke rask og beslutte hva man skal gjøre. Lærerikt og følge en annen hundefører og å se hvordan hun håndterte casen. Vi er alle forskjellige ledertyper og har ulike tilnærminger til hvordan vi løser oppgaver :).

Etter caseoppgaven fikk Salto en økt i 5 etg. og igjen løste han ukjent oppgave uten problem. Han finner figuranter igjen og igjen, spiller ingen rolle verken med miljø eller mørke. Stolt av guttungen :)! I tillegg fikk Salto en biteøkt med filla og det syntes han selvfølgelig var dritkult…. Han går inn med dødsforakt og rister både byttet og figuranten! Han trenger ikke å dras så veldig mye mer opp i drift for å si det sånn :)!

Vi avsluttet dagen med kongsøk hvor Salto klatrer rundt i møbler og finner kongen sin. Jeg kan ikke få fullrost Salto nok for den arbeidsmoralen og treningslysten han legger for dagen. Utrolig moro å ha en hund som virker i alle miljøer og jeg kan stole på at han finner og finner og finner og finner :)!

Tusen millioner takk til oppdretter som legger til rette for en så fin treningssamling og står på for oss valpekjøpere fire dager til ende :)!

Her er noen bilder fra helgen:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..