Seminarhelg :)!

Alltid godt å få litt kompetansepåfyll og denne helgen var det duket for «Seminar om hundens fysiske og mentale tilstand» på Politihøgskolen på Kongsvinger. Kjente navn på foredragslisten så jeg gledet meg til seminaret. Oslo Hundeskole avd. Øvre Romerike hadde invitert oss til kompetanseheving, tusen takk til An-Magrit som inviterte :).

Jan Reinertsen fra Seleverkstedet snakket (lenge) om pulsmåling. Deler av foredraget var spennende, men det var litt skuffende at presentasjonen var den samme som ligger på hjemmesiden hans. Det som var interessant var hvor lenge hunden skal hvile etter trening, og at riktig hvile er like viktig som riktig trening. Han hadde også veldig mange gode innspill ift. oppvarming som jeg syns jeg kunne ta med meg videre.

Inger Marie Haaland, som har vunnet Finnmarksløpet, holdt et veldig interessant foredrag om motivasjon og trening. Moro å høre hvordan hun fulgte drømmen og gikk fra en godt betalt stilling i Oslo til å bli hundekjører og drive fjellstue på Hardangervidda. Hun fortalte at hun trener i all salgs vær; jo verre, jo bedre :). I tillegg snakket hun mye om lederskap, kjærlighet og respekt for hundene og det gikk ihvertfall rett hjem hos meg :).

Trond Larsen snakket om mentaltest av hund, og dette er egentlig et spennende tema som jeg kunne hørt mye mer om. Dessverre var det publikum fra mange forskjellige miljøer så det ble litt for overflatisk etter min smak.

Dag 2 hadde vi et interessant foredrag fra Carmen Kadiz fra Nordisk Hundemassasje skole. Uten tvil en dyktig dame som kan mye om hund, men jeg har ikke så stor interesse for dyptgående anatomi. Det som kanskje var mest skremmende var at jeg har hatt så mange syke hunder at alt hun snakket om av førstehjelp, skader, forebygging og rekreasjon var kjent stoff. Har lagt igjen noen penger hos noen behandlere og veterinærer de siste årene, ja…..  Sykkel, svømming, akupunktur, kiropraktikk, massasje, massasjebord, laser, vanntredemølle, medisinball osv. osv. *tåresmilefjes*.

Helgens høydepunkt var uten tvil Bille :). Igjen liksom :). Det kommer alltid noe nytt frem når Bille holder foredrag og denne gangen snakket han mye om føstehjelp. Hvordan en selv kan tenke systematisk for å finne ut hva som skaden på hunden, og ikke minst hvor alvorlig skaden er.

Alt i alt en flott helg med masse nyttig informasjon, men så utrolig deilig å komme hjem til Salto og dra på en lang sykkeltur sammen med Bente og Zeren.

Her er noen bilder fra helgens seminar:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..