NRH Vårsamling :)!

den
Vakker morgen :)!
Vakker morgen :)!

Denne helgen har vi vært på Vårsamling og vi har virkelig fått trent mye :)! Vi har vært på Nes Villmarksforum, et nydelig sted ved Auli/Årnes.

Startet lørdagen med et langt sporoppsøk fra vei. Jeg ba om et oppsøk på ca 600 meter og tenkte det burde ligge litt, men instruktøren mente det var lurt at vi gikk det etter ca en time. (På Hovedkurs blir faktisk oppsøkene liggende i ca en times tid.)

Jeg satt på Salto selen og han sjekket ut stedet hvor sporsløyfen hang før vi beveget oss oppover veien. Holdt et greit tempo oppover og Salto gikk fint ute i veikanten; noe grus og noe gress. Han var ikke i tvil om oppgaven, men etter noen hundre meter begynte han nok å undre litt :). Han været litt ut i luften og kikket litt på meg, men ettersom jeg bare gikk videre fortsatte Salto også. Vi passerte en sti og et gjerde, men Salto hadde full kontroll på oppgaven. Etter ca 550 meter tippet Salto nesa ned, sjekket ut et fotavtrykk og la seg i selen innover en myr, spor :)! Fine gutten min :)!

Etterpå gikk vi fem litt kortere sporoppsøk inne i skogen og hadde en skikkelig god læring både på startprosedyre, spormodus, retningsbestemmelse osv. Artig at både jeg og Salto feilet, men at vi hadde lagt ut så mange oppsøk at vi fikk rettet feilen umiddelbart. Kommunikasjon og samarbeid mellom hund og fører er ultraviktig! Startprosedyrene og sette Salto i riktig modus for oppgaven! En oppdretter jeg kjenner snakker mye om gode starter, han har selvfølgelig helt rett :)! Igjen……  :).

Siste oppgave for dagen var et langt spor inne i skogen, liggetid et par drøye timer. Jeg satt Salto på et lite oppsøk, han slo på sporet og dro inn i skogen. Han gikk nydelig spor i primærkjernen hele veien, og jeg jobbet bra i linen. Alle fire gjenstandene var med og Salto gjorde en super innsats. Vi gikk i et veldig godt tempo, han drar på i vegetasjon, men roer tempoet ned på kortere vegetasjon, underlagsskifter og vann. Både Salto og jeg koser oss i sporet :)!

Søndag fikk vi en god runderingsøkt. Nytt terreng, første mann ut og utråkket terrreng. Vi startet med funn på begge sider før Salto fikk gå litt tomt. Han gikk veldig godt, dypt og fint på medvind siden og noe grunnere på motvind siden. Ikke så rart, han fikk mye informasjon allerede på midtlinja, men for en gang skyld klarte jeg å senke skuldrene og ikke mase. Etter noen tomslag ble han usikker og jeg kunne se at han begynte å miste trua, men da la jeg stemmen i et «snillere» toneleie og trua kom tilbake:). Etter ca 400 meter fikk Salto figurant og nytt giv så da gikk han ennå en god bit før vi ga oss. Det er fort gjort å gi seg for tidlig, men igår fikk jeg bekreftet at det er helt greit å strekke lengden litt.

Veldig bra rundering og fint at jeg endelig klarte å senke skuldrene litt. Den dagen jeg får like god følelse i runderingsløypa som jeg har i sporet, da skal jeg være fornøyd :)!

Kveldsstemning :)!
Kveldsstemning :)!
Gamma :)
Gamma 🙂
Nydelig vær :)
Nydelig vær 🙂

Én kommentar Legg til din

  1. Monica sier:

    Høres ut som en herlig helg. Flinke er dere også, moro å høre hvordan det går

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..