Innlæring av passiv markering.

den

Sist uke startet vi med innlæring av passiv markering. Passiv som i «ikke ta i kjeften, men peke på gjenstanden med nesa!» :).

Helt fra kennelsamlingen sist høst har vi jobbet etter den metodikken som vi lærte der med å bygge opp forsterker, skape toleranse for forsterker, søksutvikling og nå altså passiv markering. Etterhvert skal dette nå bli passiv markering på gjenstander, både i sporet og i feltet. Jeg har valgt dekkmarkering som passiv markering,

Vi har bygget forsterker og jobbet med at hun skal komme inn til meg med kongen. Vi har en god slipp-kommando, enn så lenge….., og frøkna har god toleranse på kongen, dvs. hun tar den ikke før hun får tillatelse. I tillegg har jeg jobbe litt med dekkmarkering for flere måneder siden, men nå var det altså på tide å ta frem kunnskapen igjen.

Jeg startet først med å legge ut kongen mens frøkna sitter i sitt-og-bli, og fører henne frem til kongen i line. Det blir litt kamp i lina så Tor foreslå at jeg skulle legge kongen inn til en vegg og da gikk det opp et lys for både meg og frøkna. Hun hadde ikke så stor fart også kommanderte jeg ligg når hun kom frem til kongen. Hun legger seg fint, og rører ikke kongen, men fortsatt så ble det litt mye tvang i handlingen.

10842133_10152649061642441_2989101653626744970_oPå lørdag var vi på trening på Lekeland igjen og da fikk Ultra et overværsøk med to figuranter. Veldig fornøyd med vofsa :)! Hun bruker litt nese ned og leter etter spor før hun kjenner igjen øvelsen og løfter nesa. Får fert av første figuranten og følger opp og finner figuranten 60 – 70 meter fra meg.

Samme skjedde med figurant nummer to. Hun drar avgårde på fert, følger opp og får funn. Går rett i belønning og har det moro hos fig. Flinke jenta mi :)!

Etter søket gikk vi over til markeringstrening og nå fikk vi god progresjon i øvelsen. Fikk hjelp av hjelpefører til å holde på kongen slik at vesla stoppet før kongen og la seg ned, belønnet med kongen. Gjentok øvelsen mens hjelpefører satt på huk, reiste seg opp i stående også tilslutt fjernet seg helt. Gjorde også øvelsen med at jeg satt igjen Ultra i sitt-og-bli så det var jeg selv som satt som «hjelpefører». Jeg hadde også sittende og stående før vi fjernet meg helt og kongen lå helt åpen. Sendte Ultra i søk og hun ligger ned rett foran kongen. Holder markeringen mens jeg kommer inntil, står over henne, klapper henne og belønner. Veldig godt fornøyd :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..