Sporhelg!

den

2015-05-03 14.27.04Fredag på asfalt og grus; sol, tørt, kaldt og iskald nordavind. Satt på sele i bilen og gikk med henne i en litt lang spor/førerline uten å gjøre noe nummer ut av sporstart, gikk bare på sporet i 90 graders vinkel.

Flere korte snutter til og begynne med på asfalt. Startet med en rute og la sporene ut fra ruta. Første starten ble hastig i fullt Ultra tempo, men hun suger seg fast i asfalten og går sporet, avslutter med en god markering på gjenstand. De to neste sporene blir litt det samme, hastig start, men jeg vil at hun skal starte i fertgrop, ikke tilfeldig der hun spretter frem.

Neste spor legger jeg ut fra en større fertgrop og da sporer hun nydelig nedover asfalten. Går over gjenstand og sporer videre på grus og stein. Ut på ny asfalt og sporer over hele parkeringsplassen. God markering igjen og jeg får belønnet henne. Ca 70 – 80 meter.

Neste spor var over hardt betong/asfalt dekke, ca 50 meter. Satt på i 90 graders vinkel og fikk en nydelig sporstart :). Ultra snuste seg ned i underlaget og sporet ca 40 – 50 meter frem til gjenstand. Jeg hadde lagt litt bevegelse i sporet og det får vofsa til å konsentrere seg.

Avsluttet dagen med et grusspor på ca 50 – 60 meter, fremmedspor. Nydelig start i fertgrop og en perfekt markering etter 10 meter. Gikk videre og sporet nydelig. Hun mistet sporet litt i en overgang med store stener, men tok seg greit inn igjen og markerte nydelig på gjenstand i slutten :). Godt fornøyd med dagen :)!

Lørdag, sol, tørt, ca 10 varmegrader. Skogbunn på kort vegetasjon. Liggetid ca 1 time. Sporstarter på ca 40 meter.
Første sporstart la jeg Ultra ned i dekk og satt på linen, med resultat at hun skrudde seg opp og stupte ut i sporet :(. Hun sporer greit og får en nydelig markering :).

Neste start prøver jeg å bare gå på i 90 graders vinkel uten å flytte på liner osv. og det går mye bedre. Hun skyter fart her også, men sporer riktig vei med en gang. Greit spor og grei markering.

Sist sporstart dekker jeg henne ned ca 1 meter før sporet, men uten å bytte line. Minst mulig hassel. Jeg ser fertgropen, og holder henne litt igjen i starten med resultat at Ultra suger seg fast i skogbunnen og starter nydelig :)! Fortsetter ca 50 meter og marker fint på gjenstand. Veldig fornøyd med den sporstarten :).

Neste spor for Ultra ble et spor som hun «arvet» fra en av de andre. Et skogsspor på ca 200 meter som hadde ligget nærmere halvannen time. Her ble starten dårlig og hun rotet litt, men når hun sporer går hun veldig bra. Sporet har masse bevegelse og hun går på noen smeller, men søker seg fint inn igjen. Hun gir seg ikke da! De siste 60 – 70 meterne setter hun ned farten og konsentrerer seg om sporet og går veldig bra. Finner kong i slutten av sporet, men markerer nydelig på kong uten å plukke den :)! Fin erfaring for Ultra :).

Avslutter dagen med tre små korte snutter på asfalt med fokus på god start. Start én ble veldig bra, nydelig spor. Nummer to og tre ikke fullt så gode så vi begynner å erfare hva som virker på henne :).

Søndag, sporstarter på skogsbunn, ca én time gamle, sol og tørt vær, lite vind.
Startet igjen med å sette på linen langt unna sporet og bare gå med vofsa i line bort til sporet. Det funket ikke! Hun eksploderer og drar til og surrer til starten. Hun sporer helt fint og markerer, men sånn kan vi ihvertfall ikke ha det :(!

Neste spor var verre :(. Dårlig start, uten at jeg la henne ned. Hun sjekket i øst og vest, men det fungerer ikke å bare gå frem til sporet. Sporer hardt og virkelig drar på, markerer gjenstand, men bestemmer seg for å spore videre og ignorere gjenstand!

Tredje start. La henne ned før start, satt på line, fulgte rutinen. Rett i spor, riktig retning, sporer nydelig og god markering! Sånn var det :)!!!

Avsluttet dagen med et spor på ca 100 meter som jeg la selv. Bestemte meg for å ha en god start og la videre et spor med mye bevegelse. Serpentiner, et par vinkler og ikke noe lett spor :). Fikk en god start og vesla skjønte raskt at hun ikke kunne dra i hurtigtempo! Hun skjerpet seg veldig, satt ned farten og skrudde på nesa og sporet veldig bra. Helt tydelig at hun elsker litt mer utfordringer og det er en drøm å gå bak. Flott markering på sluttgjenstand, veldig godt fornøyd :)!

Sum total synes jeg vi har gjort mye bra i løpet av helgen. Vi har erfart at Ultra elsker å gå spor, jo vanskeligere, jo bedre :). På hardt underlag er det greit å spore i halsring og med 8 meters line og sette henne på sporet i 90 graders vinkel, men bare gå rett på. I skogen derimot bruker jeg sele, setter på i bilen, og fester i ringen under magen. Det gir meg absolutt best kommunikasjon med hunden og jeg kjenner godt når hun er i sporet. I starten på sporet funker det fortsatt best å legge henne et par meter før sporet, sette på line og starte henne når hun ser riktig vei :). Jeg synes vi har erfart og lært veldig mye denne helgen og jeg gleder meg til fortsettelsen på sporing med denne jenta. Jeg vet at vi kommer til å få veldig mye moro fremover :)!

Avsluttet søndagen med tur til Aurtjern med Diego :)!

Fine hunder :)!
Fine hunder :)!
Moro med vannlek :)!
Moro med vannlek :)!
Sliten etter spordag :)!
Sliten etter spordag :)!
Muttern og jeg :)!
Muttern og jeg :)!
Diego låner babykongen :)!
Diego låner babykongen :)!

Ultra :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..