Langhelg!

den

En deilig langhelg med noen ekstra dager fri gjør underverker! Kjennes nesten ut som ferie :).

På lørdag var vi på utstilling og fikk en god porsjon trening :). Ultra fikk både passivitetstrening, lydighetsøkt og en god porsjon miljøtrening! For de som ikke har sett en utstilling med schæferhunder før så er det en opplevelse med all den dobbelhandlingen. Første gang jeg så det ble jeg helt sjokkert over all støyen og vesla fikk nok samme opplevelsen på lørdag :). Da vi kom frem til plassen første gang gikk jeg rolig med henne frem til selve utstillingsringen. Lot henne ha på nesa, men hun fikk beskjed om å gå pent ved siden av meg. Da jeg går sakte holder hun seg fint inntil meg og det er akkurat det jeg vil ha. Jeg traff noen kjente som jeg stoppet og slo av en prat med og la henne ned ved siden av meg. Belønnet med go’bit når hun lå stille. Hun var generelt veldig flink og rullet over på skinka og ble liggende.

Vi testet LP ringen med masse ringbånd som blafret i vinden, men det bryr ikke vesla seg noe om. Hun har full fokus på meg og jeg vi startet med hopp over hinder. Det sto et LP hinder der så da måtte vi jo bare bruke det. Nå har jeg begynt med å sette henne igjen på andre siden og hoppe over, mens i neste økt må jeg få henne frem over hoppet. Jeg har også begynt å kommandere sitt på avstand som på sikt skal bli hopp – sitt – tilbakehopp. Etterpå jobbet vi med fri-ved-fot og enkeltdekk og brukte tid på å slappe av utenfor ringen mens jeg skravlet med hundevenner.

I siste økten fikk Ultra bare være ute å se på og sosialisere og det var ikke vanskelig å få vesla til å sitte rolig da handlingen begynte. Masse mennesker som løper rundt ringen og skriver og vifter med baller og konger, i tillegg til fløyter og rop. Ultra var helt bergtatt og satt og så på i ren forundring :)!

Søndag gikk vi en lang tur på ettermiddagen og gjorde så lite som mulig :), mens mandag dro vi på miljøtrening med broder’n i Lillestrøm. Jeg fokuserte mye på ro og passivitet og la henne ned flere steder i sentrum. På Torvet i Lillestrøm lå hun med en stor dueflokk foran seg. Dueflokken ble matet av flere små barn og det var gledelig å se at Ultra lå helt stille. Det er klart hun ligger rolig når hun har full teaterscene foran seg…..   Nå må vi trene mer på dekk med forstyrrelser av andre hunder og fokusere på at det ikke skal være lyd.

I tillegg til å la henne ligge rolig lenge fikk hun også kjørt en økt sammen med Uro og da var ikke vesla fullt så flink :)! Mye fokus på brodern, vil helst leke!!! Vi fikk forresten trent på å binde opp hundene og det var ihvertfall ikke noe problem. Ultra og Uro i hver sin stolpe mens Hilde og jeg gikk for å kjøpe is. Selvfølgelig holdt vi oppsyn med hundene hele tiden, men de sto bare tålmodig og ventet. Fin tur :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..