Melding og LP!

den

I forrige uke gjorde jeg noe jeg sjelden gjør….  Vi tok fri fra trening! Tre ganger! Erre muli’! :)! Tupperware party og Jessheimdagene, strålende solskinn og jeg fikk med meg konsert både på torsdag og lørdag :). Deilig for vesla og få noen dager fri tenker jeg :).

Fredag var vi i ruinhaugen og trente, Ultra kombinerte melding med søk. Veldig trygg i miljø og trygg i melding på kort avstand. Meldingen må generaliseres til å gjelde i alle situasjoner og på alle typer figuranter og det er det vi jobber med nå.

Lørdag la vi inn fysisk svømmetrening i tillegg til en økt inne hvor vi fokuserte på bakpartskontroll. Vi har ikke brukt krakken på 6 måneder, men nå tok jeg den frem for å sjekke status på bakpartskontroll. Vesla planter begge forbena på krakken og begynner å bevege bakbena og jeg klikker og belønner. Videre flytter jeg meg lenger og lenger fra henne og hun tripper etter på bakbena! wow :)! Dette husket hun! Tilslutt kunne jeg gå rundt hele krakken med vesla etter, det var moro :)!

Søndag trente vi melding igjen. Belønning med fille og et par patruljesøk, det begynner å falle på plass :). På kvelden møttes vi for å trene LP og Ultra fikk kjørt både fri-ved-fot, rette innsitt og langdekk med forstyrrelser. Vi fikk også kjørt en runde med vesenstest, gruppa og masse forstyrrelser i fri-ved-fot, veldig god økt syns jeg :). Det begynner å bli bedre ro i lydigheten og bedre ro i startfasen. Etter at vi la om til nye startprosedyrer synes jeg vi har fått relativt gode resultater.

Mandag morgen kjørte vi en ny lydighetsøkt, fokus på venstresving og dekk-og-bli. Jeg har lagt om til en ny type venstrevending og dette fungerer godt for vesla. På kvelden var vi i skogen så Deco skulle få seg en lang rundering og etterpå ble det meldingstrening på Ultra. Liggende figurant og belønning med kong. Takk for hjelpen til Jon Arne som alltid stiller opp :).

Denne uken var det kursoppstart og tirsdag benyttet vi anledningen til å trene lydighet. Fokuserte på venstresving og innsitt foran i første økt. I siste økt trente vi dekk-og-bli, mange nye forstyrrelser på kursplassen. Varierte avstand og lengde og gikk fra flere ganger. Belønnet bare med go’biter og satt henne rett i bilen etter dekken. Hadde lyd i starten da jeg gikk fra henne, men når jeg stopper og blir stående roer hun seg. Jeg snur med med siden til og ryggen til og varier hvordan jeg står når hun ligger. Det kan synes som om hun er i ferd med å roe seg på dekken, men her må vi bare fortsette å jobbe på :).

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..