Melding og patrulje!

Vi trener på! Dagene strekker ikke til så det blir lite tid til blogging, men vi tar igjen litt sånne ukes-skippertak :).

Forrige torsdag møtte vi mannsterke på Lahaugmoen i varmen, kjørte noen meldinger på Ultra med ny figurant. Hun fikk full påvirkning og målet var igjen at hun skulle halse på vei til figuraten. Hun startet litt forsiktig, men kom seg betraktelig etterhvert og hun gir jernet på vei inn i alle fall :).  På grunn av varmen kjørte vi ikke så mange repetisjoner, men vi hadde en god økt med at de to-bente koste seg med kaker og kaffe :).

Lørdag var vi igjen på plass på Lahaugmoen. Da var det god vind og vi satt ut en figurant et stykke unna og gikk patrulje med Ultra. Vi er nå i ferd med å sette meldingen ut i søk og nå er det viktig med gode startprosedyrer. Jeg bruker tjenestedekken på henne og vest på meg selv og før vi går i søk setter jeg meg ned ved siden av henne og «snakker litt». Patruljegang er søk i line og det er lyd, fert, spor og overvær vi vil at hunden skal følge opp. Ultra er litt «på tur» innledningsvis også setter hun nesa ned i bakken og leter etter spor. Det er helt naturlig for henne ettersom det er dette vi har trent mest på :). Jeg syr meg innover mot gravemaskin hvor figuranten er gjemt og mens vi går innover kommer det et vindkast og Ultra hiver hodet opp i luften når hun får fert av figuranten. Utrolig moro å se at hun slår så tydelig da jeg egentlig tror at hun går tur og sporer og ikke er helt på nett. Feil! Hun er slått på :)! Ultra markerer tydelig retning på ferten, jeg kommer inntil og knepper av lina og hun har full fart ut til figurant. Meldingen starter ganske umiddelbart, men figuranten er gjemt oppe på en gravemaskin og situasjonen er litt uvanlig for henne så vi kjører et par meldinger på samme stedet.

I neste økt fikk hun figurant oppe på planet av en lastebil. Vi kjørte samme startprosedyre og vesla setter nesa i bakken og ser ut til å spore, men da hun får fert av figurant tverrvender hun og slår helt tydelig :). Sender henne på figurant, hun melder og får belønning. Flinke jenta mi :)!

Søndag var vi på Hønefoss og trente, Ultra fikk åpen melding, men med figuranten under duk. Kjørte et par repetisjoner på dette. Hun blir ganske heit når hun får så mye påvirkning og oppfører seg som en bajas! Det er jo flott, da har jo tydeligvis den oppkjøringen virket :)!

I neste økt fikk hun patrulje med en figurant gjemt bak noe betongkolosser. Kjørte samme startprosedyre som lørdag og vesla virker mer påslått nå. Går mye med nese ned, men får overvær av figurant, følger opp og går i melding. Flink vofse :)!

Avsluttet en lang dag på Harestuvannet med bading og padling. Vet ikke hvem som var mest sliten da vi kom hjem, vesla eller jeg  :)!

En liten Morning Exercise på lørdag morgen:

Og et lite bad på søndag morgen:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..