Året som gikk… og god jul!

Julen er over oss og vi koser oss med familieselskap, god stemning og masse deilig julemat :). Vi er vel flyttet inn i ny leilighet, og jobben er avklart; ihvertfall for de neste seks månedene.

Når jeg ser tilbake på 2015 må jeg si det har vært et godt år med mye trening og nye erfaringer. Jeg har jobbet mye, både på dagjobben og på kursplassen, men jeg syns allikevel jeg har hatt godt med tid til å trene vesla.

I vinterhalvåret ble det noen få skiturer og noen få trugeturer, også brukte vi mye tid på søk innendørs og melding. I tillegg fokuserte jeg på miljøtrening, sosialisering og hverdagslydighet. Så fort snøen gikk startet vi ute med trening og vi startet raskt med fokus på passiv markering. Vi jobbet og jobbet i flere uker og etterhvert var markeringen flyttet fra kong til gjenstand og etter trening hver dag hele påsken var vi endelig klare for å gå spor. Det var en stor glede å se at hennes første spor på gress besto i fin sporing og nydelig dekkmarkering da hun fikk gjenstand i sporet :).

Våren ble brukt til sporing både i skog og på hardt underlag. Mutter’n var like sporsugen som bikkja så det ble noen meter spor i skogen og senere også på grus og asfalt. Sporsesongen ble toppet med en fantastisk kennelsamling på Torpomoen, med spor både på Gol, Geilo og i Hemsedal!

I sommer fokuserte vi på fysisk trening og koste oss med turer og svømming, og på ettersommeren tok vi opp meldingstreningen fra i vinter. Ultra skal ha halsmelding i rundering så høsten har vi brukt til å jobbe med halsen og generalisere denne. Høstsesongen har vart både lenge og vel og gitt oss muligheten til å starte med rundering, og vesla begynner å få god forståelse for øvelsen :).

Ja, også glemte jeg nesten Ferdselsprøven. Vi trente mye lydighet og tok Ferdselsprøven i september. Jeg var fornøyd med innsatsen vår, til tross for at lineføringen gikk helt elendig :).

I hverdagen forøvrig fungerer vesla helt fantastisk og jeg blir mer og mer fornøyd med min lille frøken. Uansett hvor jeg har henne med meg oppfører hun seg helt eksemplarisk og hun er alltid blid og fornøyd. En herlig jente som jeg bare blir mer og mer glad i :)!

Også er det neste år da…..     Det blir litt mer travelt :)! Det er mange prøver vi skal igjennom på veien mot redningshund så neste år går vi får B-godkjenning. I tillegg er det flere ting vi må igjennom ift. at Ultra kanskje skal parres på høsten, både avlskåring, utstilling og mentaltesting står foran oss. Det blir et utrolig spennende år, og jeg gleder meg allerede til kennelsamling, runderingskurs og hovedkurs.

Før jeg takker av helt for 2015 må jeg rette en stor takk til mine fantastiske treningsvenner i Bjørnulvsklanen, jeg setter så utrolig stor pris på treninger, samlinger, tilbakemeldinger og mange fine treningstimer :)! I tillegg må jeg rette en stor takk til oppdretter Tor som alltid står parat til å trene, gi gode tilbakemeldinger og alltid får oss til å strekke oss litt lenger enn vi trodde vi kunne :)!

Jeg gleder meg til 2016, til mange gode treningstimer :)!

IMG_9378
Ultra og mutter’n

Én kommentar Legg til din

  1. Monica sier:

    Godt nytt åt og det blir spennende å følge dere i 2016 også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..