Påske og fri til trening!

Tidligere i uken gikk Ultra og jeg noen turer på ettermiddagen etter at vi hadde vært på sykehuset og en ettermiddag fikk vi også gått spor på hardt underlag. Det var deilig å komme i gang med sporet igjen, og jeg er godt fornøyd med vesla som husker det meste fra fjorårets sesong :).

Nå har også påsken startet med to lange turer med broder’n Uro. Strålende solskinn fredag ettermiddag med løfter om en skikkelig god og fin treningsferie :).

I går var vi på trening og fokuserte på spor og LP. Ultra fikk et spor med flere overgangsskifter, asfalt, grus, gress, snø, betong m.m. og løste oppgaven helt strålende. Veldig fornøyd med markeringene hennes på gjenstand, hun ligger godt ned og har fin fokus på gjenstand. Alltid litt å jobbe med, bl.a. må vi jobbe med startene våre og vi må også sørge for å gå minst mulig egne spor. Hun hadde litt utfordringer i motvind, ble litt høy i nesa, så det må vi trene mer på.

Lydigheta gikk så som så. I lineføringa faller hun ut og mister kontakt med meg. Startet med å stramme inn dette og belønnet kontakt. Her er det mye å jobbe med! Fortsatte med lineføring med forstyrrelser, masse forstyrrelser! Vesla konsentrerte seg og jobbet knallhardt, fornøyd med det. Belønnet med kong.

Fellesdekken gikk også bra, to økter, en med bare to hunder og en økt med tre hunder. Hun ligger, men det var en del uro. I tillegg brukte vi mye tid på at vesla fikk ligge ved siden av stolen min og bare slappe av. Ikke noe form for belønning, bare ro trening. Den treningen er gull verd!

I dag har vi også kjørt spor og LP. Veldig fornøyd med sporet hennes som var fremmed, gikk over mange forskjellige underlagskifter og med tildels mye vind både sidevind og motvind.

Lydigheten i dag var veldig dårlig :(, og det var min skyld :(. Istedetfor å bruke positiv forsterkning maser jeg på henne og korrigere og kjefter :(. Æsj, dårlig samvittighet nå assa! Men, det skal sies at jeg avsluttet ikke etter den dårlige økten altså. Jeg avsluttet med en økt med positiv forsterkning med fokus på fvf, apportering og avstandskommandering. Brukte mye avstandsbelønning med kong og tennisball. Greit fornøyd med innsatsen, men ihvertfall fornøyd med at jeg belønnet positivt. Skjerpe seg!

Fellesdekk:

12039125_10205636797099579_623059282362482328_o

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..