Sykkeltur og LP

En av fordelene med å ha hjemmekontor er at man kan starte dagen tidlig  med en tur på kickbike’n så vesla får løpe :)! En god runde på ca 4,5 km hvor hun delvis løper, delvis trekker er god start på dagen. Tid til mutter’n etterpå, løpetur og styrketrening for meg :). Jeg er så glad for at de har satt ut en romaskin og en ellipsemaskin ved Skedsmohallen som alle kan bruke :).

På kvelden var det LP Konkurransekurs igjen og denne gangen hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle ta tak i lyden på fri-ved-fot og jobbe med dette. Jeg kjørte gjennom våre vanlige startprosedyrer, luftet godt, gikk rundt på området, trente litt kontakt og belønnet med ball så vesla fikk ut litt trykk. På vei ned til oppstillingsplassen for fellesdekk gjorde vi et par kontaktøvelser og belønnet dette med go’bit.

Tannvisning går veldig fin, vesla sitter ved siden av meg, ingen lyd, sitter fint og jeg belønner med go’bit. Da jeg legger henne ned ligger hun rolig, men hun er høy, for høy! Hun ligger stille på dekken, men det er lyd og jeg syns ikke hun ha landet, selv om instruktøren også bemerker at hun er mer avslappet enn tidligere. Etter tre minutter fellesdekk satt jeg henne i bilen og ga henne en pause.

Jeg fikk tips om å gå helt tilbake til start i utgangsstilling, bytte ord på starten min og bare belønne hunden med go’bit. I tillegg er det viktig at jeg går inn i rolig modus, konsentrert og ikke oppkavet. Som sagt så gjort. La igjen alle spretne baller i bilen og utstyrte meg med go’biter. Tok ut hunden, satt henne i utgangsstilling og kommanderte «Stille» med rolig stemme. Belønnet med go’bit! Det virket gitt :)!

Gjentok dette flere ganger, og kommanderte også stille når jeg gikk et lite skritt, belønnet. Det virket :).

Kommanderte henne i Sitt-og-bli, kommanderte Stille igjen, gikk et sidesteg og belønnet. Det virket også :).

Vi kjørte et par økter til, med godt resultat, så jeg var veldig fornøyd når jeg dro hjem. Nå er målet og gjennomføre dette hver gang hun skal trene lydighet og forøvrig også i hverdagslige hendelser. «Stille» betyr bare rolig modus, ikke lyd, og finn en avslappet sinnstemning. I praksis betyr det stille i alle situasjoner hvor hun tidligere har hatt lyd, og må gjennomføres 100%. Det skal vi klare :).

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..