Fellesdekk

I går skulle vi ut å trene sporoppsøk, men jeg hadde bestemt meg for å få med meg fellesdekken på Hiet før sportrening. Som sagt så gjort :).

Tok ut vesla av bilen og kjørte vanlig prosedyre med lufting og kontakt før jeg gikk frem til oppstillingsplassen vår. Vesla er i et rolig Stille-modus når jeg kommer frem til plassen og hun er helt rolig på tannvisning og da jeg legger henne ned på dekken. Hun ligger rolig, men da jeg går fra henne kommer det lyd fra henne. Hun piper og pistrer og er opphengt i meg. Vesla ligger fint, helt til en 18 mnd. gammel hannhund får lyst på henne og han reiser og går bort til Ultra. Til tross for tilnærmelsene hans lå hun litt, men så reiste hun seg og stakk ut. Pokker assa! Blir så irritert på sånne hendelser! Men; jeg kalte henne inn og la henne ned i dekk igjen og gikk ifra. Lot henne ligge litt før jeg løste ut og belønnet med go’biter. Jeg lot henne få strekke seg litt før jeg la henne ned i en ny kort dekk og hun lå fortsatt fint. Satt henne i bilen etter endt økt.

Fikk nye gode tips ift. å gå helt tilbake på dekken og igjen gå tilbake til «Stille» modus. Jeg er bevisst på at jeg selv skal være i et avslappet modus og jeg har faktisk ingen tanker i hodet når jeg trener fellesdekk. Lært av Heidi for mange år siden og bruker det fortsatt. Det eneste jeg tenker er at «hun ligger, hun ligger, hun ligger, hun ligger, hun ligger» :). Jeg la noen go’biter bak vesla, kommanderte Legg deg, og gikk i fra. Da vesla var i riktig avslappet modus, med øyekontakt med meg, kommanderte jeg Stille og sa værsågod. Det funket :)! Gjentok et par ganger til vesla skjønte øvelsen, og la henne i bilen.

I neste økt gjorde jeg akkurat det samme. Enkelt dekk, men med massevis av forstyrrelser fra de andre som trente rundt oss. Trente kontakt og belønnet med go’biter, la henne ned i dekk med go’biter bak seg, gikk ifra og vesla ligger. Tungt, avslappet, jevn i pusten og helt rolig :).

Så da er det bare å fortsette denne jobben, kan se ut som om vi har funnet en riktig måte å jobbe på :).

På kvelden kjørte vi en ny runde med en vanlige treningsgjengen og da med helt nye hunder. Det var mye forstyrrelser på plassen med arbeidsfolk, nye hunder, mye prating og biler som kjørte rundt. Men vesla lå rolig, tungt, avslappet og helt lugn. Så fornøyd :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..