Fellesdekk og LP

Tirsdag og onsdag denne uken var vi på Hiet, og igjen fokusert på LP og fellesdekk. På tirsdagen var målet å ha en god startprosedyre og oppvarming inn til fellesdekk som er første øvelse på LP prøver.

Vesla begynner å bli vant til hva som skal skje når vi kommer frem til LP plassen; vi tar på kjettinghalsbåndet og går en rask tur for å lufte seg. Når vi kommer tilbake til banen trener vi litt kontakt også får hun kongen sin i belønning. Et par raske innkallinger eller fremadsendinger så hun får løpt av seg litt steam :). Etter en rask ventepause i bilen, hvor jeg fyller lommene med godbiter, går vi ned til kursplassen og trener kontakt og noen raske neddekk. Belønner med go’bit og finner roen som vi skal dra nytte av inn i fellesdekken. Herfra og ut holder jeg kontakt og snakker med henne hele veien, lar meg ikke forstyrre av dommer/instruktør eller andre kursdeltakere. Dette har fungert veldig bra de siste treningene så nå kan jeg si at vi har etablert en god rutine. Nå gjenstår det å generalisere oppvarmingen og øvelsen slik at den sitter uansett hvor vi befinner oss :).

Tirsdag var det fellesdekk på konkurransekurset og Ultra lå fint. Hun ligger stille og tungt, ruller på siden og hviler. Hun følger med på hva de andre tre ekvipasjene holder på med, men ligger helt rolig. De andre tre trener kontakt, forstyrrelser i kontakten, får belønning og det skjer veldig mye, men vesla ligger. Jeg går ganske langt fra henne, litt frem og tilbake og delvis i skjul bak en annen person. Veldig fornøyd, belønnet og satt henne i bilen.

I neste økt lot jeg henne ligge på enkeltdekk midt mellom alle de andre kursdeltakerne som trente. Jeg gikk ca 30 meter fra henne i skjul og var i skjul i ca to minutter. Vesla lå igjen, tungt, stille og så i min retning, og ligger tiden ut. Veldig fornøyd :). Belønnet og satt henne i bilen.

Avsluttet tirsdagskvelden  med hopp over hinder så hun fikk lov å ha det litt moro, også gikk vi en laaaang tur i Lillestrøm i høyt tempo før vi dro hjem til sofaen :).

Fellesdekk fra påsken, foto: Kine
Fellesdekk fra påsken, foto: Kine

Onsdag var det igjen fellesdekk på Hiet, men denne gangen med helt andre ekvipasjer og mye mere folk. Jeg gjennomførte startprosedyren vår og den ser nå ut til å fungere veldig bra. Vesla kjenner igjen det vi gjør og skrur forventningene ned når hun forstår hva som skal skje. Denne gangen la jeg henne på siden av dekken pga. løpetid og gikk i skjul. Fikk instruktøren til å holde et øye på henne mens jeg gikk. Jeg syns det var litt uro da jeg gikk fra henne, men utifra det jeg kunne se fra skjulet mitt lå hun stille og fint mens jeg var borte. Selvfølgelig var det en hund som lå ved siden av vesla som reiste seg og startet lek med en annen hund, men denne gangen var det ikke min det gikk utover. Jeg blir irritert på folk som vet de har hunder som reiser seg, da kan de heller stå litt nærmere!, men jeg fikk trent på uforutsette forstyrrelser så sånn sett var det bra. Vesla lå fint selvom det var fest ved siden av henne så nå kan jeg virkelig begynne å tenke at treningen vår gir resultater. Godt fornøyd :).

I neste økt lot jeg henne ligge på et helt annet sted på banen. La henne på enkeltdekk innenfor  ringtauet og gikk i fra, synlig denne gangen. Varierte avstanden og jeg gikk også inntil henne og både gikk og løp i fra. Instruktøren la merke til at det rykket litt i labben hennes da jeg løp fra, så det må vi trene mer på.

Avsluttet dagen med en lang tur på Miklagard med litt løping, kong og noen raske spurter.

Jeg kjørte også en økt på parkeringsplassen på Miklagard med apportering etter turen. Fokuserte på at vesla skal sitte med apportbukken i munnen uten å tygge og det fungerte veldig bra. Jeg kan ta på apprtbukken, dytte på den og legge «vekt» på uten at hun tygger eller slipper.

Helt til sist la jeg ned Ultra i en enkeltdekk og hentet alle kongene og ballene mine fra bilen. Kastet dem rundt henne, «på» henne og i nærheten av henne. Hun ligger fint med alle forstyrrelsene så dette gjentok vi et par ganger. Jeg løste henne ut fra dekk med kong, men da en ny kong som kom fra min lomme. De som jeg kastet rundt på bakken fikk hun ikke lov å røre. De ligger stille så  de er det uansett ikke lov å ta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..