Bestått NRH Appellen!

Ja, første milepæl for Ultra og meg er nådd, Appellprøven :)!

Jeg var godt forberedt for prøven og har planlagt det lenge. Vi har trent jevnt LP jevnt og trutt siden påske, men det er alltid spennende når man står på startstreken med masse fremmede hunder. I tillegg fikk jeg prøven på en grusplass ute i skogen. Den samme skogen som vi akkurat har gått spor og teigsøk, og jeg fikk ca  fem minutter på å varme opp! Må si at jeg kjente litt på nervene da jeg tok ut vesla i bilen, hun var ikke akkurat i LP modus for å si det sånn :)! Men takket være Tor, som har brukt uendelig mange timer på å snakke om startprosedyrer, fulgte jeg alle prosedyrene våre og fikk vesla på nett :). Jeg tok på dressurlenken, gikk en tur rundt på plassen, trente litt kontakt og belønnet med kong og litt kamping. Satt henne inn i buret, gjorde et stort nummer av å putte Frolic i lomma og kong inn i bilen. Når  vesla normalt er vant til å spise tørre go’biter er det luksus  for henne å få Frolic! Det både lukter og smaker meget godt :)!

Tilgjengelighet: 

Ultra sitter ved min side og lar seg plukke på og pirke på og sjekke tenner. Hun sitter faktisk som en prinsesse og gjør ikke mine til å flytte på seg :).

Dommerkommentar: Bestått, ingen kommentar.

Fellesdekk 5 min. med skjult fører og forstyrrelser:

Ultra ga lyd fra seg da jeg gikk fra henne, men jeg gikk med bestemte skritt de tredve (!) meterne bort til hytta og gikk i skjul. Det var fire hunder på dekken. En flatcoat hanne som hadde bånd på seg og føreren sto ved siden av. En springer spaniel som lå ved siden av Ultra, og til sist en Münsterlander som lå på bortsiden. Det tok ca 20 sekunder i skjul før springeren kom, og jeg kjente på hjerteklappen, men Ultra forble rolig! Etter to minutter så jeg hun som gikk som forstyrrelse passere rekken av hunder så jeg skjønte at vi begynte å nærme oss halvveis på tid. Etter nye tredve sekunder kom hun bort til oss og pekte på hundeføreren til Münsterlanderen og sa at hunden hennes hadde stukket av! Ny hjerteklapp og et adrenalinkick av en annen verden, hvordan gikk det med Ultra??? Men joda, hun lå på samme plassen! Nye lange minutter før vi fikk beskjed om å returnere til hundene, to skritt bak, inntil og avslutt. Juhu!!!! Fellesdekk bestått, den øvelsen som jeg var mest engstelig for!!!

Dommerkommentar: Ultra gjorde ikke mine til å røre på seg da de andre hundene dro. Hun ga litt lyd etter fire minutter, men det var mest fordi hun syntes det tok lang  tid. Vel gjennomført!

Fri-ved-fot:

Både Ultra og jeg var vel litt ukonsentrerte, men vi gikk da en grei fri-ved-fot. Et par dobbeltkommandoer underveis, men det var spesielt fordi dommeren glemte å si at vi skulle gjøre helt om og vi holdt på å kollidere i bilene :).

Dommerkommentar: Bestått.

Apportering:

Jeg valgte apportering med apportbukk ettersom jeg ikke har apportering av gjenstand, og dette gikk helt fint. Ultra har spurt ut og gallopp inn, skjev innsitt, men holder fast uten tygg inntil jeg  får beskjed om avlevering. På apportering nummer to var hun nær ved å tjuvstarte og det var litt tygg på vei inn, men så var det også en veldig velbrukt apportbukk! Den var ikke bare litt flisete…

Dommerkommentar: Bestått

Innkalling av fri hund:

Dommer tok med seg Ultra tjue meter vekk fra meg og på dommersignal kalte jeg henne inn. Ultra kommer i spurttempo inn til meg, gjør en nydelig innsitt og får kommando fot.

Dommerkommentar: Bestått.

Sluttkommentar: «Ja, da var det vel ikke noe mer da, gratulerer! Det er ikke den dårligste NRH appellen jeg har sett, for å si det sånn!»

Juhu, så fornøyd og stolt av vesla :). Aller mest fornøyd med at jeg fikk henne ned i LP modus og at fellesdekken. Det var litt mer forstyrrelser enn jeg ønsket meg :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..