Treningshelg 2 med NRH Dio Oslo

Nok en gang på tur til Østfolds dype skoger :)! Denne gang med fokus på sporoppsøk, forstyrrelser i sporet, døgngammelt spor, spor på varierende underlag og teigsøk i urbant miljø. Tina og Helma hadde igjen lagt opp oppgaver som ville gi et godt bilde på hvilket nivå ekvipasjen ligger på ift. B-godkjenning.

Lørdag startet jeg å være figurant, oppgaven var sporoppsøk fra bil. Jeg gikk fra førerdøra, la et 250 m langt spor og ventet på å bli funnet. Tok litt tid, men ble funnet av en liten søt springer frøken :). Etter lunch var det Ultras og min tur og Ultra fikk sporutgang fra førerdøra med en gang jeg kom frem til bilen og dundret avgårde. Det var ganske tett skog og ferskt spor så jeg lot henne holde et høyt tempo. På toppen av en liten avstands kom vi til et vann og Ultra løfter nesa og jeg forstår at hun får figuranten i nesa. Jeg ville ikke slippe henne fordi figuranten satt på andre siden av et vann så jeg tok henne litt tilbake og ba henne spore rundt vannet. Vesla er ikke vond å be og på vei inn til figuranten slår hun på en gjenstand som fig’en har «mistet» og jeg belønner det. Derfra kunne hun bare gå bort og hilse på figuranten og vi tok han med inn til KO. Fra vi startet og til vi fant tok det ca 10 minutter. Godt fornøyd med innsatsen vår her :).

Neste oppgave var parallellspor. Vi gikk sammen med en fin golden retriever hanne, men Ultra bryr seg ikke om noe annet enn sporet sitt. 150 meter ferskt spor og Ultra drar avgårde. Hun blir nonchalant og går over gjenstanden underveis, men hun dundrer i slutten så jeg får belønnet henne.

Neste øvelse for dagen var appellprøven som vi besto med glans. Veldig fornøyd :)! Jeg har skrevet et eget innlegg: https://saltosblogg.wordpress.com/2016/05/23/bestatt-nrh-appellen/

Vi avsluttet dagen med å legge ut et døgnspor som vi skulle gå dagen etter.

Søndagen startet med døgnsporet og jeg fikk gå mitt eget. Ultra startet fint og dro avgårde, men etter noen meter hadde vi plutselig sporet fullt av både andre NRH’ere og deres hunder. De hadde gått feil på stien og var plutselig i sporet vårt. Naturligvis slo Ultra på sporet av dem, men jeg holdt henne igjen og etter litt jobbing fant hun igjen døgnsporet. Derfra var det bare å stå stille og la henne spore frem til gjenstanden 15 meter frem. Oppgaven ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men jeg fikk ihvertfall fortalt Ultra at vi følger det gamle sporet som vi har startet på og lar menneskene styre med sitt :).

Avsluttet søndagen med teigsøk i grustak, patrulje i line og asfaltspor. Alt i alt veldig fornøyd med helgen og opplegget,  men kanskje aller mest fornøyd med at jeg klarte å få Ultra i LP modus ute i skogen. Flinke jenta mi :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..