Runderingskurs

Ultra og jeg har akkurat kommet hjem etter en lærerik helg på Østlies hundesenter på Elverum. En uke som har vært viet til brukshundtrening, lange turer, mentalbeskrivelser, kompetanseheving og mye hyggelig sosialt påfyll :). Vi kom med på et lag hvor vi hadde et mangfold av raser og mye hundekompetanse og vi har hatt en skikkelig boost i runderingen vår :).

Søndag var det kursstart og det ble en hyggelig bli-kjent kveld, mens vi mandag morgen var raskt ute i terrenget for å trene. Vi startet med å skulle vise hvor langt vi var kommet i runderingen og det første instruktøren spurte om var hva som hadde skjedd med hunden min :/. Han hadde ikke sett oss på en stund og mente at vi nå definitivt måtte jobbe med motivasjon og påfyll. Neste økt startet vi derfor med dobbel påvirkning og å jobbe med passeringer.

Kort fortalt er det det vi har jobbet med hele uka. Vi har kjørt påvirkninger slik at vesla skal få motivasjon, og vi har også jobbet med at jeg skal få noen verktøy i verktøykassa som jeg kan ta frem når vesla skal gå langt. Passeringer og påvirkning betyr at her er det fig. og det begynner vesla nå å kjenne igjen :).

Vi har rundert flere økter og jobbet og jobbet og siste dagen kan jeg si at runderingen så ganske bra ut. Det er mye punch i vesla, god flyt og skikkelig trøkk :).

I feltet fikk vi Ellinor som instruktør og det var en utrolig trivelig dame :). Vi la ut flere korridorer på forskjellige steder i terrenget. En ny måte å tenke på for meg, men hovedtanken er at hunden lærer seg å søke i terreng, søke i ulendt terreng, søke langt ut og nærme og å gå på overværet. Ultra har dekkmarkeringer i feltet og på første gjenstand kjørte vi påvirkning på gjenstand. Ultra søkte ikke så langt ut, men hun er arbeidssom og gir seg ikke og etter noen små minutter finner hun gjenstand. Hun setter seg og ser på meg og jeg venter henne ut før hun legger seg ned. Fin markering og jeg får belønnet henne. Vi jobber oss gjennom et par gjenstander til i det samme feltet, før hun får gjenstand i et nytt felt. Hun søker fint, startprosedyrene fungerer og hun markerer gjenstand. Riktignok kan man se at hun tenker seg om før hun legger seg, men hun går raskere og raskere ned i dekk.

Dag to i feltsøket gikk det atskillig raskere, jeg fikk bekreftet at startprosedyrene fungerer og nå legger hun seg mye kjappere. Hun legger seg i alle mulige retninger ettersom det passer seg i terrenget og det er helt uproblematisk og ha dekkmarkering i feltet :).

På LP banen har vi også hatt to økter. Jeg valgte å gjøre helt nye øvelser for oss, hopp-over-hinder med sitt og dekk-under-marsj. Jeg fikk gode innspill fra Inger om hvordan jeg kunne jobbe med øvelsene og jeg synes faktisk at vesla oppførte seg veldig bra på banen. Den første dagen fikk vi ikke så mye tid til å varme opp, og Ultra var mer konsentrert enn dag to. Da hadde vi trent litt dekk før det ble vår tur og Ultra hadde høye forventninger til aktivitet og belønning.

Jeg er veldig fornøyd med Bruksuka og vi har blitt kjent med veldig mange hyggelige mennesker som vi kommer til å treffe igjen. Jeg har sagt før at jeg vurderer å starte i bruks, kanskje det blir NBF, men i første rekke skal jeg konsentrere meg om godkjenning i NRH.

Én kommentar Legg til din

  1. Monica sier:

    Høres ut som en herlig uke og god fremgang. Og fine bilder, Ultra er nydelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..