Spor og sporoppsøk

den

Etter en lang uke med rundering var det utrolig deilig å gå spor igjen og vi tok turen til Trandum for å trene. Aina la ut tre sporoppsøk til oss, i tillegg til et spor i skogen på ca 500 meter med et ukjent antall gjenstander :).

Sporoppsøkene ble lagt i et terreng som besto av kvist, kvast, bringebærkjerr og høyt strå og det var nesten helt umulig å se vesla inni alt buskaset, men den som gir seg er en dritt…  :). Det var egentlig ganske kult fordi at nå fikk jeg også testet ut at Ultra kan ligge og vente på sporet, mens jeg gjør en liten sving og sjekker ut terrenget før jeg starter. Veldig praktisk å se gjennom oppsøket før man bestemmer hvor man skal starte.

Det første sporoppsøket ble litt ugreit i starten, vesla hoppet frem og tilbake og skjønte ikke helt at hun skulle ha nese ned, men etter noen meter forsto hun poenget. Hun gikk fint frem med nese ned og da hun slo på spor, fulgte hun baksporet ut til vei før hun skjønte at det feil og snudde og dro i andre retningen. Ingen tvil om at det var riktig spor. Rett i gjenstand og veldig god markering :).

Neste sporoppsøket gikk bedre, men det var tett og bustete og jeg klarte nesten ikke å gå mellom alle trærne. Vesla setter nesa ned og jeg melder spor og vi går rett i gjenstand.

På det tredje oppsøket slår Ultra på spor etter ca 30 meter, men følger ikke helt opp, og jeg fortsetter til 50 meters merket og snur der. Går samme veien tilbake og denne gangen slår Ultra på samme stedet, og følger opp. Jeg melder spor og vi går rett i gjenstand. Det viste seg at sporlegger hadde gått ut tett ved 50 meters merket, men at Ultra slo på sporet ute på ca 15 meter.

På siste sporoppsøk slår Ultra raskt på sporet og vi er i gang. Vi har fått et 500 meters spor på skogbunn, noe lyng og noe mose og Ultra går i et veldig fint tempo. Hun går hardt, men ikke verre enn at jeg klarer godt å henge med. Hun blir litt nonchalant og mener hun har stålkontroll på sporet og går over første gjenstand. Andre gjenstand dekker hun på og vi sporer videre. Ved en vei slipper hun sporet, men plukker det opp og går fint på en skogsvei før hun tar en nydelig vinkel ut i terrenget på andre siden. Videre gjennom skikkelig høyt bringebærkratt og ut på en gresslette før hun tar sluttgjenstanden. Ikke helt fornøyd med sporet, jeg vil jo gjerne ha enda mere nøyaktighet, men det er godt innafor kravet til B-spor.

Oppsummert; vi må trene mer på gjenstand, jeg må bli bedre på belønning. Vi må gå mere spor på skogsunderlag og trene flere sporoppsøk. Jeg trener jo gjerne på spor, jeg syns det er så utrolig moro :)! Lenge siden jeg har sporet på hardt og det er vel noe av det morsomste jeg vet så jeg får legge litt oppgaver på overganger og variert underlag :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..