Romeriksåsen!

I et par uker har jeg vært sykmeldt, og fikk beskjed om at tur med hunden var det eneste riktige å bruke tiden på :). Det passet igrunnen helt perfekt ettersom vi har hatt nydelig septembervær i flere dager :)!

Tur til Romeriksåsen til Dalstjern og Engelstadvangen og en lang tur inne ved Sessvollmoen gjorde sitt til at jeg var ute i timesvis :).

Det ble ikke så mye trening, men på lørdag kjørte vi en runderingsøkt og det var en god trening for vesla og meg. I første økt observerte vi at hun «jukset» i terrenget der hvor det var sperrer så hele andre økt kjørte vi funn i vanskelig terreng. Det betød også vanskelig terreng ut fra linja og på noen av slagene måtte jeg sende flere ganger før hun fant. Superdyktige figuranter gjorde alt for at vesla ikke kunne jukse, så vi hadde en skikkelig god økt :)!

Sist søndag var jeg en tur innom på Maura for å se på Nordisk mesterskap i bruks. Det var artig å se på skyddsprogrammet til Forsvaret, som jeg ikke har sett før. Jeg kikket også litt på C-arbeidet til IPO ekvipasjene. Mye bra og se på, men også en del som ikke var fullt så interessant.

Det ble mer spennende og dra på trening og ta en sporøkt med fokus på overganger. Dyktig sporlegger la først ut et spor til meg med mange overganger. Ultra gikk veldig bra, litt rask i områder med vegetasjon, men på hardt sporer hun godt. Noen steder blir hun litt nonchalant, blant annet på transportstrekker på asfalt, så neste sporøkt må jeg legge opp med bevegelser på asfalt så hun ikke tror at alt går rett frem.

Det neste sporet jeg fikk var sporoppsøk fra bil og forsvunnet sporlegger og det var et utrolig kult spor. Sporet gikk ut fra førerdøra og nedover asfalten, men etter dette ble det vegetasjon, forsering av gjerder, veiarbeid, grus, gress og asfalt. Utrolig kult :)! Vesla gikk bedre i økt to og syns tydeligvis det er moro med utfordringer, og i tillegg hadde vi gode markeringer på gjenstandene. Veldig fornøyd :)!

I går kjørt vi felt. Først en økt med mindre gjenstander på kort gress. Vesla søker langt ut og markerer tydelig gjenstander. Hadde både tøy, gummi og metall og hun skiller ikke på noen gjenstander. Neste felt ble liggende i tre timer, høy vegetasjon og her fikk hun korridor på 10 x 30 meter. Hun søker godt og dekker hele feltet og finner tilslutt en liten papirpose med sukker! :). Siste korridoren var i tilsvarende terreng med gjenstand midt i feltet og det var blitt skumring. Hun søker langt ut, for langt ut faktisk, men jeg klarer å styre henne ved å gi henne et lite signal. Etter lang søkstid fra en grunnlinje beveger jeg meg til den andre grunnlinja og sender på nytt og etter litt tid finner hun siste gjenstand, en gummikork. Veldig fornøyd med feltinnsatsen hennes :)!

Det har blitt noen bilder da:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..