Runderingshelg i Evje :)!

Laaangt!
Laaangt!

En superkoselig helg med en blid jentegjeng en helg i september. 20 varmegrader og varmt til september å være :)! Veldig mye god trening, og ikke minst supersosialt :)! Når man samler en jentegjeng med fellesinteresse i hundetrening så må det jo bli bra :)!

Forresten så er det langt til Evje! Særlig hvis man kjører fra Oslo en fredags ettermiddag og får med seg rushen i Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder :). Kjøre 72 mil for å rundere, joda, det finnes en diagnose for sånne som oss :)! Men det var verdt turen :)!

Vi bodde på hytter på Odden camping og runderte ved Kallhovd, ikke så langt fra campingen. Fint terreng, åpent og god sikt, perfekt for å trene passeringer :). Jeg startet med funn – funn for vesla i første økten, uten påvirkning. Ultra var slått på fra første slag, men ville langt frem på første slaget så jeg sendte på nytt. Da gikk hun rett ut og fikk funn. På andre siden var det skikkelig vanskelig terreng med vind som gjorde at funnene lå langt ute og Ultra måtte sendes på nytt her også. Hun mente hun hadde full kontroll på vindsida, men hun måtte enda lenger ut for å finne figuranten. Etter dette valgte jeg å kjøre tomslag og da gikk hun veldig bra. Rett ut, langt ut, gode fremslag og siktet seg inn på vei på passering. Rett ut på andre siden og videre ut i nytt tomslag. Vi kjørte fire tomme før hun fikk funn, en veldig god økt. Hun finner meg på linja og det er lett å sende henne ut på nytt slag.

I andre økten startet jeg tomt og kjørte fire tomme før hun fant. Hun jakter mer når hun går tomt og da hun endelig finner har hun kanonmeldinger, veldig godt fornøyd med det. Kjørte nye tomslag og funn på siste. Igjen en økt som jeg var veldig fornøyd med. Passeringene var fine, hun går godt og løper lett. Jeg føler selv at vi begynner å få litt kontroll på øvelsen :).

Innimellom all runderingen fikk jeg lov å hjelpe en av damene med en rottis på sportrening og det var moro. Legge opp oppgaver som gjorde at rottisen måtte konsentrere seg og søndag fikk hun et langspor. Jeg håper både fører og hund sitter igjen med gode erfaringer og fikk noen nye tips til hvordan de kan jobbe videre. Tror nok rottisen sov god på søndag kveld :).

På søndag var vi igjen i ny løype, tung terreng, kupert og bratt på en side. Jeg startet med funn ut i det kuperte terrenget. Figuranten satt rett ut og Ultra gikk rett på figuranten :). På andre slaget hadde jeg figurant opp brattsiden på litt fremdrift, Ultra løper rett ut og finner på vei fremover :). Etter det kjørte jeg tomt og også nå fikk jeg gode passeringer. Fra åpent terreng og rett opp brattsida og et langt fremslag med funn :). Videre fikk hun funn og planen var å kjøre tomt opp brattsiden, og funn igjen, men med litt tull, minnesbilder og litt rot måtte jeg kjapt lage en plan B. Jeg trakk Ultra tilbake og vi satt ut ny figurant på brattsiden. Jeg sendte henne ut på nytt slag og i funn igjen og ga meg på dette. Jeg er veldig godt fornøyd med Ultra nå. Hun går godt i alle typer terreng, lar seg ikke stoppe av terrengsperrer og nå går hun også godt der hvor det er helt nytt terreng. Vi har passeringer som begynner å bli gode, hun søker meg og går fint ut på neste side. Det er mye igjen som vi kan pirke på og bli bedre på, men jeg kjenner på at øvelsen begynner å bli morsom :)! Haha, var det jeg som sa det??? 🙂

Et par bilder fra helgen:

2016-09-25-10-26-44
Ultra fant seg en mørk kjæreste :)!
2016-09-24-13-13-46
Damene som vet å kose seg :)!
2016-09-25-12-12-47
Tungt terreng :)!
2016-09-25-10-26-33
Hva gjør vi ikke for å få tatt gode bilder :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..