Ultra er frisk igjen :)!

Herremin så dårlig denne jenta blir når hun først blir syk! Denne uken ble det mye nattevåk og vasking av både bil og hus :(.

Det hele startet egentlig på fredag da jeg passet valpen og hadde en liten ulykke med en lynrask, sulten, sort schæfertispe :)! Jeg snudde ryggen til i to sekunder og på den lille tiden forsvant 1,5 kg valpefor! Lørdag kveld ble vesla dårlig med løs mage, ikke så rart, og dette bare fortsatte utover søndag. Søndag kveld ble hun veldig mye dårligere, kastet opp og hadde blodig diaré og dette fortsatte utover kvelden. Ultra fikk ikke i seg noe væske, fikk bleke og klebrige slimhinner og det bare rant blod fra rompa hennes! Hun sovnet etterhvert, men midt på natten våknet jeg av at det bare fortsatte å sprute rent, friskt blod ut av henne og da dro jeg til Veterinærhøgskolen. Vesla var skikkelig dårlig og slapp og det ligner ikke henne.

På Veterinærhøgskolen ble hun lagt på væskebehandling og antibiotika og på ettermiddagen hadde hun kommet til krefter. Hun syntes ikke det var så kult å være pasient og var nok både fortvilet og engstelig, men hun holdt på maten og var piggere så vi ble enige om at jeg skulle hente henne. Da jeg kom til Veterinærhøgskolen stemte ikke kart og terreng helt overens. Vesla hadde fortsatt blodig diaré og og jeg nektet å ta henne med hjem. Ny veneflon og jeg måtte gå fra henne igjen. På kvelden var det ikke tegn til bedring og samme status morgenen etter. I løpet av natten hadde hun hatt mange blodige avføringer i buret og hunden var blodig nedover den ene labben. Helt tydelig at veneflonen har falt ut og at væsken bare hadde gått rett i huden. Ikke fornøyd med den behandlingen vi har fått.

Jeg dro ned og hentet henne og dro rett til Aktiv Dyreklinikk på Åneby for å få hjelp der. Nå fikk hun en ordentlig undersøkelse med nye røntgenbilder og full undersøkelse av tarm og mage. Jeg fikk med meg både kontrastvæske, antibiotika og våtfór og tok med meg hunden hjem. Endelig fikk veslemor slappe av og sove og det trengte hun!

Tips fra oppdretter; gi Imodium, loff og fiskeboller og det gjorde jeg, med resultat at magen endelig begynte å stabilisere seg. Onsdag kveld var vesla i mye bedre form og nå er hun tilbake og fit-for-fight.

Så da har jeg lært at jeg ikke skal ha fór tilgjengelig for hunden min, bruke den lokale veterinæren og at Imodium innimellom gjør underverker. Dyr læring!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..