Feltsøk :)!

I dag har vi trent felt, heldigvis ble snøen borte igjen :)! Jeg syns det var veldig deilig med snø og ren hund, men vi har et par prøver igjen på denne siden av året…   så snø har vi egentlig ikke tid til :).

Første feltet i dag var et stort skogsfelt på 30 x 50 hvor vi la ut mange gjenstander til Ultra. Små gjenstander i hard plast (melkekartongkork) gir lite fert, og hun må jobbe for å finne gjenstander. Vi kjørte en påvirkning for henne, hun fikk se at gjenstandene ble lagt ut. Hun finner én etter ganske kort tid og jeg får en god markering og belønner skikkelig :). Neste gjenstand går også ganske greit, mens den siste gjenstanden må hun lete lenge etter. Hun søker gjennom hele feltet og dekker det godt i stor fart, men skjønner at hun må sette ned farten og går ned i finsøk. Etter ti – tolv minutter i søk finner hun tredje gjenstand. Jeg belønner skikkelig og gir meg på den.

Siste skogsfeltet ble lagt på tilsvarende størrelse, på et nytt sted. Vi kjørte en påvirkning hvor hun fikk se at figuranten gikk ut med gjenstand. Så trakk jeg henne tilbake og kjørte min vanlige feltprosedyre, før jeg gikk opp til feltet og sendte henne i søk. Denne gangen fikk hun gjenstander med mye mer fert, fingertupper fra noen gummihandsker, et par tøystykker og en golfball. Hun renset feltet på under 10 minutter, med god markeringer og et supert søk. Veldig fornøyd med vesla i dag :). Det var en skikkelig god boost og motivasjon til å trene flere felt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..