Kennelsamling med Bjørnulvsklanen :)

I helgen hadde vi kennelsamling med Bjørnulvsklanen, en helg full av sosialt samvær, påfyll og motivasjon :). Veldig hyggelig å møte igjen alle de andre og særlig morsomt å se valpene :).

På lørdag trente vi ute, det var snø og seks kuldegrader, men så lenge vi holdt oss i bevegelse var det ikke kaldt. Vesla fikk et par gjenstander i et felt før lunch, og etter lunch søkte vi innendørs og fokuserte på melding. Ultra jobbet godt for å finne figuranten og hadde god hals da hun endelig fant. Fig’en var gjemt bak en dør og en vegg og var utilgjengelig for henne. Jeg lot henne få et par meldinger til på figuranten før vi ga oss for dagen.

Søndagen begynte med en ukjent oppgave innendørs som vi løste tålelig greit. Ultra er hektisk på vei inn og jeg gjør mange feil på vei inn i lokalet. Lar henne ikke få nok tid til å hente fert innenfor døra og slipper henne for tidlig. Hun misser den første figuranten, men søker langt fra meg og finner figurant nummer to. Etter funnet skal jeg sette henne i søk igjen; vi har aldri hatt mer enn én fig.inne; og jeg gjør flere feil.  Setter henne ikke igang med riktig kommando, går ikke langt nok vekk fra publikummet før jeg setter henne i søk og gjør det vanskelig både for hunden og for meg selv. Grei læring å ta med seg, jeg kjenner at jeg blir hektisk når det er mange mennesker bak meg, tidspress og et stort ønske om å gjøre jobben mer enn bare bra.

Senere på dagen får Ultra to økter til innendørs. Jeg fokuserte på melding, at hun skulle halse lenge, og jeg hadde også en tilgjengelig figurant med helt ukjent figurantopptreden. Dvs. en jente som satt i en stol og tastet på mobilen og så ikke på hunden engang :). Jeg fokuserte også på å ha to figuranter i begge søkene slik at jeg fikk trent på å sette henne igang igjen i nytt søk og den siste gangen gikk det ganske greit.

Siste økt på søndagen var en LP økt ute med alle hundene og det syns jeg vi gjorde veldig bra. Ultra har god kontakt med meg og går fint i lineføring. vi får trent på sitt og bli og passeringer :).

Her er noen bilder fra helgen:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..