Mørkerundering og felttrening

Sist uke fikk Ultra prøve seg på en rundering i mørket, og da mener jeg helt svart…  Herregud så mørkt det er i skauen når det regner og ikke er snø. 3 grader og pissregn….   Det er liksom en diagnose for sånne som oss da :)!

Ultra fikk påvirkning i form av lyd for å få henne rett ut. Hun søkte og fant ikke første fig. med en gang, men leter fint, finner og melder. Veldig god melding :)! Vi kjørte tilsvarende på et par slag til og da går hun bedre rett ut synes jeg, finner og melder høyt og tydelig :). På siste slaget tar jeg bort lyden og da må hun lete ennå mer enn sist. Hun vender inn til linja uten å finne, men jeg sender henne på nytt. På siste forsøket får hun fig. i nesa og leter og leter, gir seg ikke. Fig’en hadde gjemt seg inni et grantre, og Ultra måtte helt inn for å finne henne. Glad for å se at vesla overhodet ikke bryr seg om mørket, men leter og finner og gjør jobben sin :)!

På torsdag kjørte vi en ny økt med felt i skogen. Tråkker opp et felt som er bortimot 30 x 50, med knauser og topper. Vesla finner første gjenstand veldig raskt, vi har metallgjenstander liggende ute. Patronhylse, nøkler, saks m.m. Hun jobber veldig godt og finner tre gjenstander, ivrig i søket, ikke for stor fart, men søker gjennom hele feltet.

I neste økt kjører vi på med nye gjenstander og igjen finner hun to gjenstander veldig kjapt. Den siste gjenstanden må hun jobbe på, og hun søker mye på høyre side av feltet. Jeg tar henne inn og sender henne ned på venstre side hvor hun ikke har vært, og da finner hun tredje gjenstand :). Søksmessig gjør hun en god jobb, hun jakter på gjenstander, løper fort, men holder seg godt innenfor feltet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..