Spor og rundering – tidlig i sesongen!

den

Forrige uke ble litt stille og uten trening. Jeg begynte i ny jobb og må innrømme at det tok mye av kapasiteten min.

Vi kjørte en liten sporøkt på asfalt på tirsdag, men det blåste hatter og høy så gjenstander og spor blåste veggimellom. Jeg jobbet med startene våre. I fjor startet hun eksplosivt og helt ukontrollert og jeg ser det samme mønsteret nå. Vesla er rimelig sporsugen og når jeg sier spor er det som om en katapult starter og kjører på! De to første forsøkene var lite vellykkene, her la jeg henne ned i dekk mens jeg satt på line, men det koker over i hodet på vesla. På tredje forsøk tok jeg henne på fot og satt henne i sitt og da var hun litt roligere. Ga spor kommando og hun eksploderte over sporet. Jeg gikk over og satt på fra andre siden og det samme skjedd igjen…  På tredje forsøk tippet nesa ned da jeg kommanderte og da!!!  fant vi sporet :)! Nå ble hun mye mere fokusert og rolig og resten av sporet ble veldig bra :).

I går var vi på trening og runderte igjen :). Vi måtte kjøre et stykke for at det skulle bli bart og fint, men langt nede i Syden i Østfold, var det flotte forhold :)!

Vi startet første økt med funn på første slaget også noen tomslag før funn igjen. Passeringene gikk sånn noenlunde greit og hun gikk fint ut, med både dybde og fokus. Men så begynte motivasjonen å dale og da skjønte ikke vofsa helt hva hun skulle gjøre, og det gjorde vel egentlig ikke hundeførern heller….  Det virker som om hun ikke går langt nok ut på slag etter tomslag, og det kan også se ut som om hun ikke leter godt nok.

I neste økt var planen å sette henne igjen langt ute, la henne passere også få funn ut på neste slag. Det fungerte fint på de første slagene, men vi fikk igjen disse stoppene som om hun ikke skjønte hva hun holdt på med. Merkelig. Når hun sitter ved siden av meg og ikke reagerer på runder! kommandoen engang blir jo ikke jeg noe mindre usikker…  Vi kom oss igjennom økten på et vis. Etter å ha gått noen slag måtte jeg pushe lenge og vel før hun gikk ut på et par av slagene, men da var det figurant ute så hun fikk funn. Neste økt blir det fokus på jakt på fig’ og opp i belønning. Vi skal få det til :)!

I dag har vi jobbet med spor i skogen. Planen i dag var også å jobbe med starten og første spor var kort, times liggetid, på mosebunn. Satt vesla ned i sitt og hun var faktisk ganske rolig. Jeg sa spor og hun tippet nesa rett ned, men gikk over sporet så vi gjentok prosedyren. Da slo hun på spor og klinte til i lina. 60 meter inn i skogen og rett i gjenstand. En grei start på treningen.

På neste spor gjorde jeg det samme, men her koste vesla over. Nå var hun ferdigladet!!! Hadde skjønt at det var spor vi skulle gjøre så hun kastet seg inn i sporet på andre forsøk og dro avgårde. Dundret over gjenstanden (som egentlig skulle markere en slutt før nytt spor…. ), og raste videre over grus, gress, snø og is og inn i skogen igjen. Jeg lot henne få gå og hun hadde stålkontroll på hele sporet. Gikk ca 300  meter og rett i markering på sluttgjenstanden. Joda, vesla kan gå spor og hun er godt nok motivert *ler*!

Jeg la opp et par sporoppsøk til og denne gangen hadde jeg bedre kontroll. Hun dempet forventningene noe og var ihvertfall roligere i starten. Jeg syns det gikk bedre etterhvert. På siste sporet lot jeg henne få 10 meter sporoppsøk og da gikk det veldig bra. Rolig og fattet og slo på sporet, gikk i et nydelig tempo med stålkontroll. Det var ikke langt spor, men nå gikk hun i det tempoet som jeg vil ha henne i. Markerte gjenstand og fikk storveis belønning :). Jeg opplever at det gikk litt fremover idag så da får vi bare trene på :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..