Spor og spor og mere spor…

Torsdag var vi ute og gikk spor på grus og asfalt og i dag har vi sporet både i skogen og på hardt underlag.

Istedet for å fokusere veldig på små detaljer i sporet har jeg latt henne få lov å gå litt spor og kjenne på at det er godt å starte sesongen. Grussporet på torsdag gikk så det kostet avgårde med småstein, sand, vann og store steiner. Ultra hadde god kontroll på sporet og fikk en gjenstand i slutten.

Neste oppgave var på asfalt og rundt noen bygninger på gress, med krysning over en asfalt plass, ned langs veien og tilbake langs en grøftekant. Her gikk hun over den første vinkelen, men satt ned tempoet når hun skjønte at hun kom til å miste sporet. Siste del av sporet gikk veldig bra. Jeg er fornøyd med at hun har nese ned i bakken og leter etter sporet når det slipper.

På siste oppgaven var fokus å legge opp et par vinkler og la henne få jobbe seg gjennom. Jeg la en firkant med masse fert i starten, den overså hun glatt, slo på sporet og freste avgårde på asfalten. Vinkelen gikk hun rett over, men hun gikk ikke så langt før hun skjønte at det var feil. Så limte hun nesa i bakken og fant igjen sporet og gikk neste vinkel helt rett. Fornøyd med at hun jobber bedre og bedre.

Idag har vi hatt spor i skogen. ca 600 meter spor som ble lagt av en annen, liggetid ca 1,5 time. Jeg satt på Ultra i vinkel på sporet, men det ble i motvind. Hun visste godt hvor sporet var og raste avgårde og gikk veldig hardt de første strekkene. Mye spor i beina og mindre i nesa. Roet seg etterhvert som  hun hadde gått litt og de siste 150 meterne gikk hun i rolig tempo med nese ned. Jaja, vi har litt å jobbe med :).

Siste oppgaven var en oppgave på asfalt med fokus på vinkler. Selve sporet gikk bra, men starten var ikke bra. Det var mye uro og støy som gjør at starten blir dårlig. Jeg må virkelig ta en alvorsprat med den hunden om hvordan hun skal oppføre seg i starten av sporet. Jaja, litt å jobbe med, ja :).

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..