Påsketrening :)!

Onsdag: Sporoppsøk fra vei.

Første går bra, hun går ikke så hardt, jeg klarer å gå i fin marsjlengde bak, 5 -7 meter bak i lina. Ultra går fremover i riktig retning, slår tydelig på spor og finner gjenstand.

Nummer to går ikke fullt så fint. Her går sporet over en vei og Ultra slår tidlig på sporet, men er ikke så tydelig at jeg melder spor. Hun blir veldig høy i nesa og går veldig hardt, og jeg når sluttsløyfa uten å melde spor. På vei tilbake slår hun på spor og er tydelig og lese, men går bare noen få meter før hun mister sporet og slår over på et annet spor. Det er noen som har krysset oppsøket og Ultra var utydelig og vanskelig å lese.

I det tredje sporoppsøket var jeg bedre forberedt i lina og lot henne ikke få stikke ut som hun pleier å gjøre. Jeg holdt igjen, fikk god marsjfart og da hun slår er hun klokkeklar og tydelig og jeg melder spor.

Samme innsats på oppsøk nummer fire, men da gikk hun om mulig ennå hardere fra start. Lyngvingen blir skikkelig heit når sporene er så korte og jeg klarer nesten ikke å holde henne igjen. Hun legger seg i selen og virkelig drar på!

Torsdag, nye sporoppsøk og retningsbestemmelse:

I dag har vi også gått spor og oppsøk. Første oppsøk fikk vi ut i terreng og Ultra er mer samlet i dag. Vi går ut og Ultra slår på spor, jeg melder og får beskjed om at det er feil. Jeg snur hunden og sender henne i riktig retning og det stemmer! Hun hadde slått på bakspor, men det viste seg at seg sporet gikk andre veien :).

Oppsøk nummer to var tilsvarende, ut i terreng. Ultra drar på i selen som en firehjulstrekker, men jeg klarer å holde igjen og styre henne. Da hun slår på spor er hun i riktig retning, klokkeklar og lett å lese og drar avgårde på spor :).

Oppsøk nummer tre gikk også fint, men her fortsatte sporet, endelig :)! Mona la opp et spennende skogsspor til oss som krysset bekker, gikk opp og ned i terrenget og vi fikk noen gode utfordringer. Veldig deilig å gå spor alene og bare stole på seg selv og hunden :)! Mye mere moro å finne gjenstand når man går ukjente spor :)! Sporet var ca 600 meter og lå i et par timer.

Nå må vi tenke ut nye oppgaver for morgendagens trening. Hva skal vi finne på? Lengde, liggetid? Krysninger? Retningsbestemmelse? Litt av hvert tenker jeg :)!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..