Rundering og orientering 

Vi trener på…

Rundering på mandag, orientering på tirsdag, rundering på onsdag og fri på torsdag. Rundering på lørdag og et gammet spor og i dag har vi vært på orienteringstur. Joda….  På toppen av det hele har jeg ny jobb og har så utrolig mye å lære meg der. Dagene flyr avgårde og jeg har ikke problemer med å sove når jeg legger meg :).

Runderingen på mandag var i et skikkelig kupert terreng. Det ble mye lange slag og sende om igjen fordi Ultra ikke fant fig. Fig’ene satt på nesten 100 meter og terrenget gikk opp og ned. Det var ikke meningen at de skulle være så langt ut, men det var uhyre vanskelig å høre hvor lyden kom fra. En fin trening, jeg kjørte bare funn på vesla og hun fikk en økt hvor hun virkelig måtte skjerpe seg og lete leeeenge.

Avsluttet med en gjenstand i feltet til Kaizer. Feltet hadde ligget i 5 timer og det er en fin erfaring for oss å jobbe i flere øvelser, og å jobbe selvom hun er sliten :).

Tirsdag var det en orienteringstur på vesla og meg. Jeg synes ikke det gikk veldig bra, bommet på punktene og var ikke flink nok til å lese kartet. Her må det jobbes!

Onsdag runderte vi med fokus på at Ultra skal komme inn til meg etter tomslag og belønnet henne da hun kom inn. Jeg syns vi fikk en veldig god trening og jeg ble mer rolig med tanke på passeringer da jeg så at hun faktisk satt ned tempoet før hun passerer.

Lørdag var det ny rundering, to økter. Første økt, tre tomslag også funn. På første tomslaget kommer hun fint inn til meg og løper ut på andre siden, men hun går ikke frem i terrenget. Hun bare løper ut og inn, uten å avansere. Så da sendte jeg på nytt og hun fikk et par tomslag før hun fikk funn. I økten etter ble det funn på første og så et par tomme og avsluttet med funn. Ultra stopper enkelte steder og jeg må sende henne flere ganger, men nå starter hun ihvertfall fra midtlinja og går ut igjen, det er framskritt :).

Jeg fokuserte på å holde meg rolig og ikke bli for hektisk på linja og det syns jeg at jeg klarte rimelig bra. Samtidig  må jeg sette krav til vesla og sende henne på nytt hvis hun ikke går dypt nok. Det er vanskelig å huske på alt jeg skal tenke på. Ikke gå for fort, ikke gå for sakte, finn vei i terrenget på vei inn, finne vei ut på andre siden, dekke terrenget, skryte av hunde, belønne henne, ta i mot riktig, sende riktig, god belønning hos fig., kjøre opp jakt etter funn, konsentrasjon og ro på vei inn til linja, ikke la henne løpe ut, ikke kjefte…..  Jeg syns vi klarte oss rimelig greit :).

Lørdagen ble avsluttet med et spor i skogen på ca 600 meter. Det ble et skikkelig jobbespor! Sporet hadde ligget i fem timer og det var ikke mer enn 50 cm av gangen som gikk rett frem. Ultra jaktet ikke på sporet som hun pleier, jeg lurer på om det skyldes alder på sporet. På det første sportapet ble både hunden og jeg litt passive og jeg må bli flinkere til å styre henne og sette krav. Få bedre oversikt over hvor hun har søkt og hvor hun ikke har søkt. Ultra går litt med høy nese og prøver seg litt frem, hun blir litt arrogant i høy vegetasjon så vi må trene mer på vanskeligere spor, sportap og lengre liggetid. Mot slutten av sporet taitet jeg linen og gikk tettere på henne og da syns jeg hun skjerpet seg veldig. Vi kom oss igjennom sporet på et vis, jeg fikk ihvertfall belønnet henne skikkelig når hun fant gjenstander.

I dag har vi vært ute å orientert igjen, det gikk mye bedre i dag. Jeg fikk noen veldig gode tips om orientering og bruk av kart i går og disse tok jeg med meg ut. Det hjalp. Pinlig nøyaktig, gå sakte og bruk tiden til jeg er helt sikker på hvor jeg er. Måle avstander, bruke kompasset som verktøy, vite hvilken retning jeg går, passe på alle detaljer i vegetasjonen rundt meg. Jo, en liten smule mer optimistisk i dag :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..