Trening i pinsen!

den

Pinsen ble fyllt med trening og trening og mere trening :).

Lørdag – rundering, en veldig god økt og god følelse. Lynvingen gikk bra gjennom hele løypa og vi samarbeidet godt. Ultra jakter på figuranter og har gode meldinger. Jeg syns samarbeidet mellom oss gikk fint og jeg var veldig fornøyd med økten :). Avsluttet med et kort spor som hadde ligget i mer enn 4 timer. Sporoppsøk veldig bra og hun jaktet gjennom hele sporet med godt drag i lina, kong i enden :).

Søndag – rundering igjen. Ny løype, nye figuranter, jeg trente med et NRH lag fra Oslo, ikke fullt så god runderingsøkt. Jeg syns sjøl jeg gjorde mange feil og sendte henne på nytt der hvor hun gikk fort kort ift. dybde på tomslagene. Fint å kjenne på hvordan jeg gjør jobben min, eller dvs. ikke gjør jobben, når det blir mye usikkerhet og høye skuldre. Det var en god læring som jeg tar med meg videre.

Avsluttet dagen med et 100 meter sporoppsøk som gikk veldig bra, stor fokus på å belønne skikkelig :). Til sist plukket vi inn resten av gjenstandene fra et felt som hadde ligget en stund. Vesla varierer fra en øvelse til en annen uten problem og vi hadde en god dag på trening :).

Mandag – spor. Et sporoppsøk på 100 meter som hadde ligget i ca fire timer gikk veldig bra. Ultra melder spor og går riktig. Jeg holder henne litt mye igjen i lina når hun er på vei ut i sporet så der må jeg gi mer line, men ellers veldig bra.

Etter dette fikk vi et sporoppsøk på 100 meter hvor vi ikke finner sporutgangen. Mulig det har vært noe tråkk der, men jeg meldte spor og fikk feil på det to ganger. Jeg blir veldig usikker i lina og det smitter over på Ultra og vi gjør noen feil som gjør at vi ikke får sporutgang. Ingen god følelse når vi ikke finner sporet og usikkerheten forplanter seg til vesla. Jeg syns hun blir vanskeligere å lese og når jeg har tatt henne av spor blir også hun usikker. Håper vi får en enklere utgang på prøvedagen, puste med magen og gjør det som vi har trent på, ikke la usikkerheten smitte over på hunden.

Sporet utfra oppsøket gikk greit. Det hadde regnet kraftig på natten og var mye fukt i bakken. Da vi skulle gå sporet var det blitt sol og varmt og ferten stiger opp. Resultatet er at Ultra går med høy og flytende nese gjennom hele sporet. Hun går sakte, jobber seg gjennom sporet og vi finner fire gjenstander. Etter siste gjenstand kommer vi ut på en gressbelagt vei og går videre inn i skogen igjen, men da går vi på et sportap. Vi går tilbake flere ganger for  å hente sporet og finner det igjen, men tilslutt havner vi ut der vi fikk gjenstand fra første sporoppsøk. Etter flere forsøk ga vi opp og jeg tasset tilbake til standplass.

Det viste seg at siste gjenstanden vi hadde funnet var slutten av sporet, så vi hadde gått riktig spor. Jeg visste ikke hvor langt sporet var og det var ikke noe som indikerte at den siste gjenstanden var slutten så derfor gikk vi bare videre etter gjenstanden. Oppsummert gikk sporet greit, vi jobbet oss igjennom det. Jeg leser hunden bra og vi finner alle gjenstandene. Jeg får ta med meg i bagasjen at når ferten er høy så er også Ultras nese høy. Det er jo en grei læring å ta med seg inn til prøven :).

Vi avsluttet mandag med en kort løpetur ned til Aurtjern og en svømmeøkt for Ultra, også var den pinsen over :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..