Godt nytt år :)!

den

Vi avsluttet 2017 med et par gode treningsøkter innendørs. Jeg fokuserte på ro og kontroll på Ultra før hun fikk lov til å rundere. Den ene dagen fikk hun kun lov å falle til ro inne i treningslokalet og trene på å gå ut og inn i lokalet, uten den sedvanlige draingen og lydbruken hun har til vanlig. Det gikk egentlig bedre enn jeg forventet og i økt to fikk hun lov å gå en runde i treningslokalet. Vi gikk lydighet og hun fikk ikke noe funn, men etter det syns jeg hun falt til ro og ble enklere å håndtere.

Dag to var vi i et nytt lokale og vi kjørte samme runde der. Trente på å gå mot inngangsdøra uten lyd. Gå i slakk line ved siden av meg, sitte og være stille mens jeg åpner døra, og ikke få lov å starte før hun er helt stille og får kommando. Jeg strulet litt i begynnelsen, mye å pause på, ikke mase, kommmandere på riktig tid, riktig trykk, være presis, gjøre det helt sort/hvitt for hunden…  Joda, det høres lett ut, men det må trenes på. Etter et par omganger syns jeg det gikk veldig mye bedre. Ultra lærer fort og det er selvfølgelig mye  lettere å være henne når hundeførern også klarer å gjøre jobben sin :). Siste oppgaven ble avsluttet med et søk i bygget og Ultra finner og melder. En fin avslutning på et godt år :)!

Den nye året blir veldig spennende for vårt vedkommende. Vi skal fortsette å gå på leteaksjoner, holde oss i god fysisk form og vi skal trene på generalisering av melding og melding på gjenstand. Jeg håper også at vi får tid til å gå mer spor enn vi fikk gjort i 2017. Ettersom vi skulle godkjenne ble det mest fokus på rundering og overværssøk.

Godt nytt år :)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..