2019 – et tilbakeblikk

Det er rart når man nærmer seg slutten av et år og skal gjøre opp status. 2019 har for meg vært like begivenhetsrikt som foregående år. Livet skjer hele tiden og underveis skifter vi både retning og perspektiv. Ting som tidligere var svært viktig for meg har kommet i skyggen av nye hendelser som tar all min oppmerksomhet.

Vi startet 2019 friskt med mye skiturer og mange turer og i februar begynte jeg i ny jobb. Jeg dekker et stort salgsdistrikt; fra svenskegrensen til Skillebekk og er mye på farten. Det gjør at jeg kan ha med Ultra når det ikke er for varmt eller for kaldt og har gitt meg mulighet for å dra på trening og leteaksjoner.

På våren startet opptrening mot regodkjenning og det viste seg at den veien skulle bli litt lengre enn først antatt. Rundering har aldri vært vår sterke side, men med veldig god hjelp av gode treningskompiser kom vi nesten i mål med A-prøver 5. mai. Vi besto sporet, men strøk på rundering.

Videre utover våren fortsatte vi oppkjøring mot hovedkurs og parallellt med jobb og trening var vi på mange leteaksjoner. I juni var vi ute på oppdrag som resulterte i to funn, den ene personen ble reddet i tide, mens den andre personen hadde valgt å avslutte livet. Funnene satt dype spor i meg og har siden medvirket til at jeg har vært på færre leteaskjoner. I de to årene vi har vært godkjent som redningshundekvipasje har jeg opplevde mye mer enn jeg i min villeste fantasi kunne tenke meg. Ønsket om å være ute å redde liv har delvis blitt erstattet med en frykt for det ukjente, og jeg er ikke like ivrig etter å bidra ute på letekasjon når alarmen går.

I juli var vi på NRH Hovedkurs på Kongsvinger og besto Ukas arbeid kl. A. Det var en hard uke med mange tøffe øvelser, men jeg har en hund jeg kan stole på som alltid gjør jobben sin! Jeg er fantastisk stolt av hunden min, hun har en arbeidsmoral og en energi som er beundringsverdig. Til tross for varme og lange dager er hun alltid beredt. Den hunden er min once-in-a-lifetime hund <3.

Høsten 2019 ble preget av en mystisk hundesykdom og all aktivitet ble avlyst i alle hundemiljøer. Det ble en tid hvor fysisk trening ble høyt prioritert for å være klar for regodkjenning når prøver igjen kunne gjennomføres.

19. oktober 2019 besto Ultra og jeg runderingen og ble regodkjent i NRH. 1. Re klasse A kvalifiserer for tittelen Tidligere hundefører, jeg er superstolt av hunden min! Runderingsprøven var bare pur lykke, vesla gikk som en kanonkule og det var bare en fryd og styre henne fra linja. Nå var vi endelig kommet dit hvor jeg har drømt om å være i runderingssetting, en helt fantastisk følelse!

De siste årene har jeg vært på utkikk etter leilighet, har vært litt omflakkende ift. hvor jeg har ønsket å bosette meg, men i oktober kjøpte jeg meg leilighet på Bjørkelangen. Flyttet inn i november og driver fortsatt og bor meg til på nytt sted. Det er fantastisk terreng rett utenfor døren på alle kanter og vi har mange hundevenner som bor her i distriktet. Gleder meg til å utforske området både på ski og på sykkel, her er det ca 500 meter til skogsveier og lysløyper :).

Dessverre er Ultra skadet, jeg oppdaget for noen uker siden at hun haltet. Hun ble ordentlig dårlig en søndag i november, og vi reiste til veterinæren. Første antakelse var at håndledd var skadet, men vi fant ikke noe. Hun sto på Onsior i en periode, uten bedring, og da tok vi røntgen av hele hunden. Bildene viser mulig liten forkalkning i venstre albue, og det ble beordret videre ro og tur i bånd. Jeg tok med Ultra til en fantastisk veterinær, som også er osteopat, for en second opinion og hun mener at det kan være at venstre skulder er forstuet. Det passer med et tidligere fall på trening og Ultra har nå fått behandling med akupunktur, massasje, triggerpunkt osv. to ganger. Nå står hun på Metacam i en ukes tid slik at tilfriskning kan gå raskere hvis hun er smertefri. Jeg er litt urolig og synes fortsatt ikke hun beveger seg normalt.

Mot slutten av dette året har vår familie fått den største julegaven man kan ønske seg. Min datter og samboer har fått en sønn og jeg har blitt mormor. Han kom på lille julaften og det er den beste julegaven en kan ønske seg. På toppen av det hele har sønnen min forlovet seg med en fantastisk flott jente så nå blir det også bryllup!
For en fantastisk avslutning på 2019 og en like fantastisk start på 2020!

Vi ønsker alle venner og kjente fortsatt god jul og godt nytt år! Følg oss på gjerne på Instagram: https://www.instagram.com/k9_Ultra/

Én kommentar Legg til din

  1. Monica sier:

    Vi gleder oss til turer sammen. Veldig koselig at du har flyttet til Bjørkelangen. Og gratulerer igjen som mormor. Utrolig koselig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..