Korona, sesongstart og påske 2020

den

Denne vinteren har Ultra vært skadet så det har vært lite aktivitet for vårt vedkommende. Hun har gått til behandling hos en fantastisk osteopat og i mars 2020 begynte vi forsiktig opptrening igjen. Først turer i bånd, deretter turer i terreng og etterhvert litt lenger turer. Nå er hun rimelig godt restituert, selvom jeg til tider kan se at hun har nok fortsatt litt låsninger igjen i nakke. Ultra har fått en forkalkning i ryggen, fortsatt liten, men etterhvert må vi nok regne med vedlikeholdsbehandling hos osteopat og kosttilskudd og glukosamin.

Vi har så smått startet runderingsopptrening med ganske godt resultat. Ultra gir som vanlig jernet og all den gode treningen fra 2019 sitter igjen i ryggmargen hos både hund og fører. Utrolig deilig å starte sesongen med gode runderingsøkter! Nå er vi der hvor jeg har drømt om å være i mange år! Endelig kan jeg glede meg til rundering og dra hjem med god følelse. Jeg digger hunden min :)! Og treningsgjengen!

Men så kom koronaen da! Covid-19 virus, ett dødelig virus, en verdensomfattende pandemi og regjeringen iverksatte de strengste tiltak som er gjort noen gang i Norge i fredstid. Ingen sosial omgang, alle ble sendt hjem på hjemmekontor, alle restauranter, frisører, skoler, barnehager ble stengt, og knapt nok mulighet for å gå i butikken. Grenser stenges og man kan ikke reise, verken ut eller inn av Norge. Ingen konserter, ingen sammenkomster, ingen trening…. Surrealistisk! Samtidig blir mer enn 355.000 mennesker i alle typer næringer permittert og jeg har arbeidsdager på mellom 10 og 12 timer hver eneste dag. 

I NAV har jeg ansvar for mange store arbeidsgivere og har vært rådgiver for disse. Fra hjemmekontor har det vært konsultasjoner, telefonmøter, Teamsmøter m.m. Norge har tatt ett sprang frem i en digital verden ila. noen få uker. En trist situasjon for veldig mange mennesker, økonomiske bekymringer og høy arbeidsledighet. Næringslivet har fått en alvorlig knekk, jeg er bekymret for hvordan det ser ut «på andre siden». En ny tidsregning i 2020, før og etter korona.

På grunn av smitte er sosial atskillelse et viktig virkemiddel, men dette medfører at jeg ikke får se noe særlig til min familie. Vi kan snakke i telefon og på Facetime, men det oppleves tungt å ikke få se mitt lille barnebarn. John er nå snart 4 måneder, savnet er stort.

Ettersom ingen fikk reise på hyttene sine i påsken ble det stor utfart til marka, i og nær Oslo, så Ultra og bror Uro brukte langfredag på å patruljere langs Maridalsvannet. Vi var ute på oppdrag for Oslo kommune Vann og avløp for å passe på at ingen tok seg ned til drikkevannskilden. I tillegg er det ekstremt tørt i marka etter en snøfri vinter, og stor skogbrannfare. Mange ubetenksomme mennesker som tente bål og fyrte opp engangsgriller, og mange som satt i vannkanten for å kose seg. Strålende solskinn, 10-12 varmegrader og mye folk i marka! 5 timer senere og 11 km i beina for to- og firbente kan vi vel trygt si at vi hadde kjørt en god økt miljøtrening! 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..