Barmark!

den

Helgen kom med strålende solskinn og barmark, etter noen ukers mildvær. Småsko, spor og bar asfalt inviterte til trening :)! Trente både spor og LP, lørdag og søndag :)!

Spor – la ut næringsspor på ca 40 m. Taxi husker godt hva det er å gå spor og hun har nesen godt ned i bakken. Mye spor i bena og jeg er litt ukjent med hvor mye jeg skal dempe farten hennes i næringsspor. Hadde lagt pølsebiter i hvert fottrinn og vi kommer oss gjennom sporet med at jeg går ganske tett på henne og holder stram line. Det affekterer ikke vesla, hun går spor allikevel :).

Markering – kjørte til ny plass med asfalt og la ut tre gjenstander. Små biter av plastikk-kort. Satt henne i sitt og bli og sa søk. Litt mye spring i bena, og litt lite forventninger ned i bakken. Satt henne ned igjen i sitt og la litt håndfert på kortbiten. Sendte på nytt og da finner hun og markerer godt. Har bestemt meg for at hun skal stå i markeringen, og nå fungerer det bra. Jeg får belønnet fra flere sider og også rett over hodet hennes. Belønner med godbiter rett på gjenstanden og belønner videre med kong når jeg er fornøyd med markeringen.
Kjørte ytterligere to markeringer før vi flyttet oss til nytt sted.

LP – fant oss en fin gress-slette, perfekt for LP. Kjørte fri-ved-fot, fortsatt med godbiter, og fokuserer på posisjon. Jobber med å finne riktig marsjtakt og at hun beholder fokus. Belønner med kong, den kommer alltid bak, når øvelsen er ferdig. Mye lek og belønning i dag, deilig å løpe løs på gresset.

Innsitt – noen repetisjoner på innsitt i posisjon. Vi er fortsatt på nivå med godbit og hjelper, men jeg synes hun viser god forståelse for oppgaven.

Sitt-og-bli – ikke så mange repetisjoner, det var veldig vått i gresset. Kommanderer sitt og går noen meter i fra og belønner sitten.

Apport – bruker apportbukk ute. Bruker klikker og synlig kong og trener på hold fast. Hun holder nå flere sekunder og jeg har begynt å flytte meg litt i posisjon mens hun holder fast. Viktig øvelse, denne må bli god fordi jeg skal ha bringkobbel hund. En god hold fast er alfa og omega!

Neste LP økter fremover må være å trene med andre i nærheten så vi får gode forstyrrelser. Vi fortsetter med de samme øvelsene.

Det hunden trener på ofte – blir den god på! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..