Vintern snart slutt og sesongen starter!

den

Brått ble det slutt på barmark for en drøy uke siden og begynnende sportrening ble erstattet med turer og løping i terrenget. Taxi har frivillig meldt seg som PT for Uro og de to koser seg ute med løping i terrenget :). Dermed blir det ekstra god trim for begge to.

Sent i uka begynte snøen å smelte litt lenger østover og da fikk jeg endelig trent. Hele helgen fikk vi jobbet godt med ulike arbeidsoppgaver. Jeg har fått veldig god hjelp av treningskompiser til å komme igang med ulike oppgaver og til å legge planer for alle øvelser. Det er litt tankearbeid i starten av treningen for å få best mulig sluttresultat. Det er utrolig moro å jobbe med vesla nå, hun lærer fort og elsker å jobbe. Tenker fort, handler fort, ikke lyd, bare moro :).

Spor:
Har begynt på sporet, næringsspor på lav vegetasjon. Det er nytt for meg å jobbe med «pølsespor», men det er veldig artig å gjøre noe nytt. Vesla vil mye, og i andre sporet viste hun at hun forsto hva vi jobbet med. Tidvis gikk hun rolig i sporet. Godbiter i fertgropa i start og slutt, godbiter underveis.

Fokus på å gå spor med dyp nese, plukke godbiter underveis. Trene på starter, sitt og bli, sporflagg til venstre. Depot med godbiter ved start. Alltid godbit i første fotavtrykk til venstre etter godbitgropa. Ellers huske på variasjon av godbiter, alltid godbit i venstre fotavtrykk etter gjenstand. Alltid mye godbiter de siste 10 – 15 meterne av sporet. Godbiter i vinkler inn og ut, i innlæringsfasen.

Apportering:
Jeg startet inne med å la vesla få bite rundt apporten, klikk og belønn med godbit fra munnen. Jobber nå med hold fast og innkomst, belønner med kong. Vesla begynner å forstå oppgaven og syns det er kjempemoro å jobbe med apportering. Apporteringa er starten på meldinga, viktig å gjøre denne jobben godt så kan vi kose oss med rundering når snøen er smeltet.

Markering:
La ut ett par gjenstander på asfalt mens vesla lå i dekk og så at jeg la ut gjenstander. Bare ett lite søksområde, med små gjenstander. Hun søker fint og markerer fint når hun finner. Belønner med godbit fra flere veier så hun må søke opp gjenstanden på nytt og markere flere ganger.

Fri-ved-fot:
Kommet ett godt stykke på vei i vanlig marsj, vesla går fint i posisjon og ser opp. Har jobbet med bakpartskontroll inne i vinter, og nå ser jeg resultater når vi begynner med vendinger. Belønner med kong fra under armen.

Jeg jobber også med innsitt, jeg skal ha innsitt ved siden. Hun har lært at hun får kong bak meg, kongen kommer fra høyre arm bak meg for at hun ikke skal slik frem i posisjon. Jeg må være nøye med at hun får kongen når hun ser opp og ikke driver fremover.

Sitt-og-bli:
En god sitt og bli som skal brukes i alle øvelser. Trener på dette til enhver tid inne og nå som det ikke er så kaldt så flytter jeg også øvelsen ut. Sitt og bli, gå i fra, belønne med godbiter, sitt på avstand, sitt, sitt og sitt. Mange variasjoner, mange variabler, mye som skal læres. Til nå har det fungert bra, vi har lagt grunnlaget inne i stua gjennom vinteren.

Felt:
Jeg har ikke begynt innlæring av felt ennå, men skal i gang med det straks det blir bart i skogen. Planen er å la vesla sitte ved siden av meg mens jeg kaster ut tre – fire konger også må hun søke og finne. Når hun har gjort dette og begynner å få forståelse for at hun skal fortsette å søke etter funn, lar jeg henne sitte i bilen mens jeg kaster ut kongene. Kjører startprosedyre og setter henne i søk. Kjøre feltet fortrinnsvis på ett sted hvor hun har godt minnesbilde på søk. Planen er at hun skal lære hele feltøvelsen på kong også setter jeg ut gjenstander når hun kan søket.

Patrulje:
Startprosedyren for patruljesøk er sitte på lyttepost noen sekunder før hun starter. Jeg kjører ut gjenstander på en vei, med kong, og vi går søk i line. Når hun slår og viser at hun har funn slipper jeg henne og hun går rett i belønning. Etterhvert som hun blir trygg på melding blir det videre med løsbitt og bringkobbel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..