LP, felt og rundering

den

Taxi har startet på rundering, og jeg kan si ganske skråsikkert at vesla digger det :)! Perfekt øvelse for en lynkjapp mallefrøken :P!

Jeg har startet med riktig startprosedyre allerede. Alt fra ta på dekken, lufte først, og gjøre henne klar for øvelse. Samme prosedyre som på Ultra. På vei ned til midtlinjen stopper jeg, klapper henne på brystet og forteller henne at vi skal ut å rundere. Stor stas :)!

Vi har startet med lydpåvirkning for å få vesla til å gå rett ut, og riktig startprosedyrer for hvordan jeg vil at øvelsen skal utføres når den er ferdig. Vesla gønner på i skogen, løper utrolig lett og har god kontroll på kroppen sin :). Hun har gjort noen funn med en gang, i går fikk hun figuranter på fremdrift og da ble det straks litt vanskeligere. I første økt sendte jeg på nytt 4 – 5 ganger på det ene slaget og vesla har like stor tro på funn hver gang. Typisk malle; hvis jeg ikke finner løper jeg bare fortere og lengre :)!

I andre økt la vi på passeringstrening. Vesla får lydpåvirkning, jeg trekker henne tilbake over midtlinja, hjelper holder hunden, og jeg sender henne som på en passering. Huske på øyekontakt, riktig stemmebruk og å ta i mot slik som det skal se ut når øvelsen er ferdig. Første slagene gikk sånn passe, men de siste gikk veldig bra. Hun kommer fint innom meg på vei ut og både hund og fører viste forståelse for øvelsen :)!

Lek med figurant gikk også godt i går. Sendte med to konger så det er litt lettere for figurantene å holde Taxi opptatt med lek. Bytt og kast funker veldig fint med lille frøken malle. Den ene fig’en var en mann hun aldri hadde møtt før, men det funket også gull. Kong og lek betyr alt for henne :)!

Veldig fornøyd med den treningen vi hadde i går, det er utrolig moro å jobbe med en hund som er så lærevillig og så klar for å jobbe. Hun er bare 9 mnd., men har en iver og en treningsmotivasjon som er helt formidabel <3!

Tidligere i uken har vi vært trent litt ulike øvelser;

tirsdag – LP, fokus på apportering og sitt-og-bli.
onsdag – tur med Uro i urbant miljø, hverdagslydighet, sitt-og-bli, passeringer. Mye aktivitet med busser, sykler, barn, sparkesykler.
torsdag – felt. Fokus på sitt-og-bli mens jeg kastet konger ut i feltet i skogen. Søker svært ivrig, masse lek og god belønning på funn, og sende rett ut på nytt søk.
lørdag – familien på besøk hjemme, hjelpe John å spise opp barnegrøten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..