Påsketrening!

Spor;
Vi har gått et par spor, pølsedepot i starten og et par depoter underveis. Gikk på gress, lengden ble 150 – 200 meter, rett frem. Jeg ser vesla jobber i hvert fotavtrykk, men det er godt drag i lina. Vi har ikke helt funnet arbeidsavstanden vår ennå, det kommer nok etterhvert. Arbeidsinnsatsen er det ingenting å si noe på, vesla har .

Lydighet;
Vi har mye å jobbe med, men har nå fokus på fri-ved-fot, vendinger til venstre og vendinger helt om. Velsa begynner å få bedre kontroll på bakparten sin :). I tillegg jobber vi med apportering og sitt-og-bli. Nå trener vi lydighet alle steder vi kan, jeg legger inn en liten økt på mange forskjellige steder, og det funker helt supert. Vesla bryr seg ikke om noen andre ting enn å jobbe og å få belønning :).

Felt;
Vi har startet jobben med felt. Generaliserer også dette med forskjellige steder hele tiden. Nå sitter vesla igjen bak med mens jeg kaster ut konger. Jeg går tilbake og henter henne. Hun sitter ved siden av meg og får kommando Søke. Utrolig morsomt å se henne i søk, det er ett tempo som kan ta pusten fra de fleste. Jeg tråkker ikke feltet og jeg flytter meg ikke rundt i feltet, jeg lar henne jobbe fritt. Både hun og jeg elsker denne øvelsen :)! Jeg må snart bestemme meg for apportering eller passiv markering i feltet :/. What to do?

Rundering;
I runderingen har vi begynt å jobbe med passeringer. Det er mye å stable på plass, spesielt i hue til hundeføreren. Det går i hundreoghelvete med denne mallen, og hodet mitt går jo ikke så fort…. Hjelpes meg. Men vi jobber på :). Har kjørt noen økter i påsken med skikkelig flinke figuranter, det er moro da!

Belønning!
Gi nok ros og så mye at hunden forstår at den har vært kjempeflink! Jeg mener selv at jeg er bedre nå enn jeg var med Ultra, men dette er noe jeg må fokusere på hele tiden. Når man roser, så gjør man det skikkelig. Tar meg tid til å leke med hunden min og belønne henne godt :).

Generelt;
deilig at våren har kommet. Til tross for et snøfall og iskald påske kan man kjenne at våren kommer. Vesla har fått prøve seg litt i hundegården og jeg gleder meg til å ta frem kickbiken igjen! I dag har vesla fått løpetid, 9,5 mnd. gammel. Det er helt nytt for henne og hun vasker og pusser og steller seg selv. Heldigvis! Nå må jeg bare lære henne å vaske gulvet :P.

Én kommentar Legg til din

  1. Monica sier:

    Så flinke dere er 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..