Treningsferie på Sølen!

den

Vi har vært på Sølen i en uke og trent, det var utrolig digg å komme tilbake :)! Vi har ikke vært på Sølen på to år, i fjor ble det ingen tur på grunn av pandemi og at jeg mistet Ultra. Dermed var det ekstra deilig å komme tilbake med en fulladet malle :)!

Onsdag var det spordag med fokus på å få vesla til å forstå ulike terreng og sporstart. Fra å gå rett i sporet med godbit depot fokuserte jeg på å sette henne 90 grader på sporet og velge retning selv. De første sporene gikk starten litt så som så, men på tredje forsøk hadde vesla catchet poenget og startet fint. Fant sporet, valgte retning og gikk rett i en gjenstand. Fin dekkmarkering på gjenstanden.

Onsdag ettermiddag fikk hun ett litt lengre spor med gjenstander underveis og kvelden ble avsluttet på lydighetsbanen med fokus på apportering :). Bra dag :)!

Torsdag morgen startet på lydighetsbanen hvor vi fokuserte på ro og å trene med mange nye. Vi gikk litt fri ved fot, trente ligg med fokus på neddekk og sitt og bli. I tillegg fikk vi være med på en fellesdekk med mange ukjente hunder. Vesla lå ytterst og lå veldig fint med fokus på meg. Avsluttet etter tre minutter.

Torsdag gikk vi litt lengre spor. Startet med en sporstart og fortsatte med ett spor på ca 450 meter, liggetid en times tid. Veldig tørt i mosen på Sølen og i lyngen, men vesla går fint i sporkjernen. To gjenstander + slutt og vesla finner alt.

Taxi fikk ett nytt spor på ettermiddagen som hadde litt lengre liggetid, ca 1,5 time, lengde 500 meter i forskjellig terreng, lyng, mose, myr m.m. Sporet gikk veldig bra og til tross for sterk nordavind hadde hun dyp og fin nese hele veien. Mesteparten av sporet gikk i medvind og sidevind. Godt fornøyd med dagen. Avsluttet med en lang kveldstur rundt campingen og ned ved elva. Fikk med oss hengebrua og litt miljøutfordringer underveis.

Fredag var det tid for langspor, 1 km med 5 gjenstander og slutt. Varierende terreng, liggetid ca en time. Det blåste mye, 12 m/s fra nord, men jeg la mesteparten av sporet i medvind så vesla fikk en veldig god trening. Etter 500 m stoppet hun og så på meg og trodde vi var ferdige :). Hun gikk fint i kjernen mesteparten av sporet, hun mistet det noen steder, men ringer fint og leter og finner igjen spor. Sliten av sol og varme i siste del av sporet, men gjennomfører sitt første km-spor med alle gjenstander. Fornøyd med innsatsen hennes og avsluttet dagen med ett kort-kort spor for å fylle på med lek og motivasjon :).

Søndag kjørte vi en kort runderingsøkt, fokus på passeringer og rett i lek. Taxi har ingen problemer med å løpe i Sølen terrenget og jeg gleder meg til vi kan begynne å kjøre lengre runderinger :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..